Gå til hoved-indhold
Core-træning er vigtig for OL-sejlerne. Foto: Jesper Henriksen/OureKapsejlads
Core-træning er vigtig for OL-sejlerne. Foto: Jesper Henriksen/Oure
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Planke med OL-sejlerne på Oure - nu Finn-video

Danmarks skrappe OL-sejlere var i denne uge på træningslejr på vand i 10-12 m/sek. og på land med fire planke-versioner. Oure-elever var med fra kl. 6.20. Se nu video med André og Victor.

Af Troels Lykke |

Underviser Jesper Henriksen fra Oure har sendt rapport til minbaad.dk. En rapport som elever fra Oure har leveret:

Kl. er 6.20, vækkeuret har netop ringet, og om 30 min skal vi stille i den store sal til fysiske test med landsholdet. 

Dansk Sejlunion har samlet de bedste danske sejlere inden for OL-disciplinerne til en sejl-camp på Oure,  højskolens sejlere har fået lov til deltage og få et lille indblik i livet som landsholdssejler.

På gangen kigger vi søvnigt på hinanden, og prøver at forstå, hvorfor det er, at vi er stået så tidligt op.

På vej mod hallen, i let regn går vi side om side i mørket og snakker om valget om at stå så tidligt op for at træne, når dynen er varm hjemme i sengen.

For os er det er valg uden de største konsekvenser. Hvis vi bliver i sengen får vi mere søvn, men mindre træning.

Hvis de landsholdssejlere og up-comings som vi skal træne med denne oktober-morgen ikke deltager i landsholdscampen eller springer træninger over betyder det en klar påvirkning af muligheden for at blive udtaget til at repræsentere Danmark ved de store stævner som OL, VM, EM og World Cups.

Planke i fire versioner

Træningen varer 1 times tid, og afsluttes med core-test; planke i 4 versioner, 2,5 min på hver side.

Derefter er der morgenmad, ca. kl. 8.30 og kl. 10 mødes alle i deres respektive klasser til briefing på havnen.

Med en nord-østlig vind mellem 10 og 12 m/s i middelvinden er bølgerne bygget godt op over natten, og stemningen på Lundeborg blandt sejlerne er afventende.

Laser-joller og europajoller er først på vandet, derefter en håndfuld hardcore surfere.

Som højskolesejlere snuser vi rundt mellem grupperne, suger til os af indtryk om jollerne, deres trimmuligheder og trænernes instrukser om dagens program.

Men havets brusen trækker i os, og klædt på i det varmeste og mest tætte tøj hopper vi i skolens gummibåd for at se de dygtige sejlere i deres helt rette element.

Hamrende dygtige

Der er ingen tvivl om, at de er hamrende dygtige i hver deres jolle, - at der ligger tusindvis af timer på havet for at nå der til.

Men også, at der er en pris for at være en del af de bedste, og som rækker længere end blot at misse en ekstra times søvn til et tidligt morgentræningspas en oktober-måned.

Sammenhold, godt kammeratskab og godmodigt dril gennemsyrer stemningen sejlerne imellem denne morgen i Lundeborg, og de mere erfarne deler viden og hjælper de mindre rutinerede, så alle bliver bedre.
content-loader
content-loader
content-loader