Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ludde Ingvalls moderniseret båd CQS er klar og vil gøre alt for at slå Wild Oats.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sydney - Hobart - video om ny CQS

Den 628 sømil livsfarlige sejlads starter fra Sydney 26. december. 100 fods Wild Oats XI vil slå egen rekord fra 2012 på 1 døgn og 18 timer. 100 fods ny CQS truer. Se live. Opdat.. 20.04

Af Troels Lykke |

89 både fra 30 til 100 fod starter i Sydney i den vilde sejlads, der i 1998 kostede fem sunkne både og seks druknede sejlere i orkan.

Wild Oats XI der allerede vandt i 2005 og i 2012 slog rekorden på et døgn og 18 timer. En rekord, der før tilhørte danske Nokia VO 60er, styret af Stefan Myralf.

Men nu skal den otte gange tidligere vinder Wild Oats XI kæmpe igen, sidste års vinder Comanche fra USA møder ikke op i år.

Sidste år udgik Wild Oats XI med ødelagt storsejl, en båd der var ejet af vin-producenten, Bob Oatley, der i år døde i en alder af 87 år.

CQS - ny moderinseret båd

Båden sejles af skipper Mark Richards, der har tre rivaler i 100 fods klassen, nemlig Perpetual Loyal, Scallywag og Ludde Ingvalls moderniseret båd CQS, tidligere kendt som Nicorette, der tidligere har vundet.

New Zealand 80-fod Beau Geste kan komme først. Der sejles mod syd mod Tasmanien og der er lovet 30 knobs vind.

Starten kan ses live her: rolexsydneyhobart.com

Ludde Ingvalls moderniserede båd CQS, har vinger et sværd ud i siderne. 

Wild Oats er stadig favorit.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites