Gå til hoved-indhold
Billedet er fra træf i 2015 af Coronet-båd. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Billedet er fra træf i 2015 af Coronet-båd. Foto: Troels Lykke

Smuglerkongens forretningsfartøj Coronet holder træf

Coronet Yacht Club mødes i Svendborg i næste uge.

Af Søren Stidsholt-Nielsen, Fyens.dk |

Den danske speedbåd af mærket Coronet blev i 1960'erne kendt som smuglerkongen Bent Ricardos Madsens foretrukne forretningsfartøj.

Indtil han blev sat bag tremmer, tjente han store penge på at fragte billige cigaretter over Østersøen. De tider er forlængst forbi, men Coronet'erne fremstillet af Botved Boats sejler i bedste velgående.

Mere end 1100 ejere af både fra det omfattende modelprogram er samlet i Coronet Yacht Club. Den har base i Stockholm og dækker globalt.

Til årets landstræf har Coronet-klubben valgt Svendborg Havn med ankomst i løbet af torsdag den 4. august og træf-aktiviteter i de følgende dage.

Coronet-ejere fra det sydfynske med bl. a. klubbens lokale repræsentant, Claus Madsen står for det praktiske i samarbejde med Coronet-ejeren Hans Raae Andersen, Svendborg:

- Jeg har drømt om at få en Coronet, siden jeg så den på en bådudstilling i 1969, fortæller Hans Raae Andersen til Fyens.dk.

Ejer af 24 Midi

Drømmen gik i opfyldelse for godt et par år siden, da Hans Raae Andersen blev ejer af modellen 24 Midi:

- Coronet er kvalitet og godt design, og vi har et fint sammenhold omkring bådene. Der er noget kult-agtigt over det, siger han.

Hans Raae Andersen oplyser, at klubben har kendskab til i omegnen af 40 Coronet'er i Det Sydfynske Øhav.

Når de forventede omkring en snes både i næste uge lægger til i området omkring Svendborgs flydende havnekontor, er der lagt op til dage med hygge og sejlads. Blandt andet planlægges en sejltur til Drejø eller Skarø fredag. Lørdag kæmpes der i "ringridning" i bassinet ved Maritimt Center.

Lørdag aften samles Coronet-folkene til festmiddag i det nyindrettede Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.

Museumsleder Martin Stockholm viser rundt, og Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum vil fortælle om smugleri i gamle dage - og selvfølgelig også relationerne til Coronet-bådene.

Kilde. fyens.dk

  

content-loader
content-loader
content-loader