Gå til hoved-indhold
Udstyr
Falder du i vandet, er det af afgørende betydning at du kan ses.

Hvis katastrofen sker - bliv set op til 10 nm væk !

Nødblus med 5 timers brændtid og ubegrænset holdbarhed, bør være et fast inventar i enhver småbåd.

Af Per Kreuz |

OdeoFlare er et indlysende alternativ til pyrotekniske håndblus, da der ikke bliver brugt eksplosiver eller andet brandfarligt materiale. Pyrotekniske nødblus kan, såfremt de ikke bliver opbevaret korrekt, udgøre en sikkerhedsrisiko både ved opbevaring og aktivering. Det er nu muligt at eliminere brandfare ved opbevaring og anvendelse af nødblus. OdeoFlare nødblus er designet i henhold til SOLAS regulativer, men overstiger langt disse. Et Odeo Flare nødblus svarer i brændtid (ca. 5 timer), til hvad der ville kræve ca. 600 stk. konventionelle nødblus med "krudt" og er blevet testet i samarbejde med Engelske SAR redningspiloter, der har fundet nødblusset yderst effektivt også over meget lange afstande. Således er der udført test hvor OdeoFlare er blevet set ca. 10 nm væk af helikopterpiloter, det skal god nævnes at specifikationerne angiver range på 3nm. 

OdeoFlare har 7 års standby tid, på et sæt almindelige AA batterier, hvorimod et blus baseret på pyroteknik som regel skal udskiftes hvert 3. år.

OdeoFlare fylder ikke meget, og kan snildt være i en redningsflåde eller enhver småbåd/jolle.

Nu kan vi udelukke senariet; at antænde f.eks. en redningsflåde eller brandsår forårsaget af funktions eller betjenings fejl. Det er oplagt at pakke OdeoFlare i eksempelvis redningsflåder eller have letilgængeligt i småbåden. OdeoFlare er til erhvervs-, lystsejlads og kajak brug samt beredskab, bjergbestigere og jægere. OdeoFlare har næsten ubegrænset levetid. OdeoFlare har adskillige anvendelses muligheder, hvor man ønsker at hidkalde sig hjælp.

ScanMarine DK distribuerer OdeoFlare Mk3 nødblus i Skandinavien, Grønland og Færøerne. OdeoFlare har vundet flere designpriser og har en pris omkring kr. 1.000.

Se demonstration her: 

https://youtu.be/H2Q8QYy1KrQ

 

 

content-loader
content-loader
content-loader