Gå til hoved-indhold
Her ses SCA-kvinderne fra Volvo Ocean Race, som nok ikke har problemer med at finde balancen på vandet. Foto: ArkivfotoTur
Her ses SCA-kvinderne fra Volvo Ocean Race, som nok ikke har problemer med at finde balancen på vandet. Foto: Arkivfoto

Sejlads: 5 ting du lærer om dig selv

Uanset årsagen er der bare tidspunkter, hvor du ikke har lyst til at hænge ud med dine ”boat-mates” - og hvor de ligeledes ikke har lyst til at hænge ud med dig, skriver Hillary Federico.

Af Sara Sulkjær |

Hillary Federico tager for første gang et lille skridt ind i sejlerverdenen, da hun og kæresten sejler som gaster på en Mooring 51.4. Allerede, da hun er kommet ombord møder Hillary Federico dog sin første udfordring:

- Mine ben, vaklende og usikre, vil bruge flere dage på at vænne sig til vandets rytme. Så fra nu af snubler jeg rundt, som om jeg var fuld, skriver hun på matadornetwork.com. 

Læs herunder fem ting, Hillary Federico har lært om sig selv på turen.

1. Du har ikke så stor tro på dig selv, som du troede

Et ja til at bo ombord på en båd, er også et ja til det uvante. Når du nærmer dig havn, fenderne skal skiftes fra styrbord til bagbord, og du samtidig skal have fortøjningen klar, eller du stagvender og fokken hænger slapt, så er det nervepirrende for enhver, som ikke har gjort det før. 

2. Du er for meget online

De første dage vil dine fingre have en stærk trang til at tjekke email’en eller sende en SnapChat. Efter en uge ombord vil du forhåbentlig nyde moder natur i stedet for at tjekke den ud på Instagram. 

3. Nogle gange hader folk virkelig at være omkring dig 

Måske er det manglen på plads eller det faktum, at du bliver godt sur, når du ikke får din søvn. Uanset årsagen er der bare tidspunkter, hvor du ikke har lyst til at hænge ud med dine ”boat-mates” - og hvor de ligeledes ikke har lyst til at hænge ud med dig. 

4. Du er ikke rengørings-nørd - men du har ikke valget

Jeg er den første til at sige, at jeg ikke har rengørings-OCD: Min mor stjæler bilen, når jeg er ude at rejse. Kun fordi, at hun så kan køre den til bilvasken, da jeg aldrig selv gør det. Ombord lærer du at putte alting tilbage i skabe og skranke. Ellers finder du måske en morgen, grundet bådens krængning, din tandbørste på vej ned til toiletbørsten i en pøl af tvivlsomt vand på jorden. 

5. Du er kommet en lang vej

På en sejlbåd er der masse af tid til at tænke. Det er en chance for at tage et skridt tilbage, reflektere og overveje, hvad det krævede at komme til det sted, hvor du er nu. Og til at være stolt af hvert eneste sekund af det.   

content-loader
content-loader
content-loader