Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det var i en Chaparral 215 ssi at den 25-årige sejlede i.

Speedbåde-sejler får bøde på 5000 kr. for chikane

25-årig københavner fik i Retten i Helsingør en bøde på 5000 kroner, da han 13. august 2015 i Rungsted demonstrerede sin utilfredshed med otte kajakroeres sejlerevner på en farlig måde.

Af Troels Lykke |

I Retten i Helsingør sad den unge mand tiltalt for at overtræde loven om sikkerhed til søs.

Det gjorde han ifølge dommen, da han ud for Rungsted Havn kom sejlende i sin muskelbåd af typen 'Chaparral 215 ssi' sammen med en kammerat og to jævnaldrende kvinder. Og sammen med 250 hestekræfter på sin indenbordsmotor.

Et kvindeligt vidne, der så det hele fra spidsen af molen i havnen, fortalte i retten, hvordan manden havde direkte kurs mod en gruppe på otte kajakroere, som var ved at krydse indsejlingen til havnen.

10 meter fra gruppen

Først 10-20 meter fra gruppen slog han bak og gav sig til at sejle to gange rundt om de otte. Og han havde så meget fart på, at båden stadig planede på vandet.

Vidnet fortalte, hvordan en større hækbølge blev udløst af manøvren, skriver eb.dk.

Hendes forklaring blev bakket op af en af roerne - en kvinde - som også var indkaldt til at vidne. Den 25-årige selv kunne ikke genkende beskrivelsen.

- Han hævdede selv, at han ikke sejlede så hurtigt. Men det er han altså blevet dømt for, siger sagens anklager Rikke Hald, fra Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Inden behandlingen i retten har sagen været sendt til vurdering hos Søfartsstyrelsen.

Rikke Hald fortæller også, at det ifølge kendelsen var en skærpende omstændighed, at manden sejlede mellem de otte kajakroere og molen. Retten vurderede, at den 25-årige var skyldig i chikanesejlads.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader