Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Lin og CP klar igen - nu i foilende Nacra 17

Lin Cenholt og Chr. Peter Lübeck er igen sammen og styrer mod OL i Japan 2012. Cenholt har for få uger siden prøvet den nye Nacra 17, der fra maj foiler med nyt kit.

Af Troels Lykke |

Elitesejler og arkitektstuderende Lin Cenholt fra Aarhus missede OL-udtagelsen til Rio med Christian Peter Lübeck i år i Nacra 17. Duoen blev slået af OL-bronzevinderen fra 2012 Allan Nørregaard og Annette Viborg.

Udtagelsen var ikke for børn. Nørregaard og Viborg benyttede nemlig deres ret til at sejle iskold matchrace på Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck ved et World Cup stævne i Miami i 2016, de ellers førte.

Det betød at Aarhus-rorsmanden Lin Cenholt og gasten røg ned i stævnet og dermed den samlede udtagelse, de tabte.

Godt nok blev Lin Cenholt irriteret på Allan Nørregaard og Annette Viborg over Miami-stævnet, men ikke mere end at hun efterfølgende blev træner før og under OL af Nørregaard og Viborg i Rio i august, mens Lübeck blev gast for Jonas Warrer ved 49er ved OL i Rio, hvor de tog en fjerdeplads.

Men nu er mix-duoen samlet igen. De går benhårdt efter at vinde OL-udtagelsen denne gang. Målet er en medalje i Japan i 2020. Holdet har i efteråret været igennem en del møder med Dansk Sejlunion og Team Danmark, der skal støtte landsholds-sejlerne.

Vil udleve potentiale

- Vi føler vi har et stort potentiale, som vi vil udleve i Nacra 17eren, og jeg er rigtig glad for at vi er i gang igen, vi er gode som hold, vi er især skarpe med meget springende vind , som der var ved OL i Rio, siger Lin Cenholt til Aarhus Stiftstidende/minbaad.dk. 

Hun føler også at hun har udviklet sig som sejler ved at være træner for Nørregaard og Viborg.

- Jeg lært en del som træner for Allan og Annette, fx i starterne, hvor det viser sig at der ofte er plads på linjen i 9 ud af 10 tilfælde, selvom det ikke ser sådan ud, siger hun.

Foiler med nyt skrog og foils

Den olympiske Nacra 17 bliver nu langt mere sexet og hurtig. Fra maj af bliver den nemlig med foils (så skroget svæver over vandet på foils, red.) 

- Vi har været i Holland og teste de nye foils. Bådenes skrog skal udskiftes, så det bliver dyrt for sejlerne, men mast og sejl og beslag kan stadig bruges. Der bliver et opgraderingskit med skrog og foils, som man kan købe for 15.000 euro (112.500 kr.), forklarer Lin Cenholt, der dog får båd og opgraderingskit betalt af en presset Dansk Sejlunion, der søger ny million-sponsor, efter at Torm Fonden nu sænker deres støtte fra et tocifret millionbeløb til et etcifret beløb, frem mod Tokyo 2020.

Først fra januar går det for alvor løs for duoen, her vil Lin Cenholt igen gå på halv tid med sit arkitektstudie og Christian Peter Lübeck vil gøre det samme med sit økonomi-studie på CBS i København.

-Vi vil dog gerne gennemføre vores bachelor på vores studier inden for et par år, siger Lin Cenholt, der satser på at skulle sejle World Cup-stævne i Miami til januar, hvis en del praktiske ting falder på plads.

Lin og CP kom i verdensklasse på kort tid, da de fandt sammen i Nacra 17. Nu prøver de igen. Måske bliver Allan Nørregaard deres træner, men intet er afklaret pt. i den retning. Foto: Søren Wiegand Kristensen

 

Fra maj bliver A-Cat med foils. Mast og sejl kan bruges, men skrog og foils er nyt. Foto: Laurens Morel

content-loader
content-loader
content-loader