minbaad.dk
torsdag 19. april

Motoren gik ud i store bølger, forklarer ejeren af denne Solus 24. Foto: Ole Fibæk-Mikkelsen

Solus 24-ejer forklarer nu om totalskade

Det fik alvorlige konsekvenser, da en Solus 24 havnede på mole ved Kastrup. Heldigvis var båden kaskoforsikret. Vi har talt med ejeren.

Kort Nyt | 30-03-2016 11:59 | Af  Sara Sulkjær

Måske husker du den gule Solus 24, som i november havnede på molen i Kastrup. Ejer Sif Skovsen har nu henvendt sig til minbaad.dk med historien om det spektakulære optrin. 

- Vi skulle sejle til Sydhavnen og havde læst, at det skulle blæse en 7-8 sekundmeter, som tilmed ville stilne af. Det skulle vi nok kunne klare, fortæller Sif Skovsen om baggrunden for sejlturen.   

Kastet rundt i bølgerne 

Vinden følger dog sine egne veje, og Sif og hendes ven vælger derfor at søge i læ i Kastrup Havn. I havneindløbet startes motoren, og sejlene tages ned. Næsten samtidig ophører motorlyden pludselig og alt bliver kaos.  

- Vi kunne ikke fortsætte til havnen, da vi ville buldre ind i alle de andre både, og vi kunne ikke nå at kaste ankeret, siger Sif Skovsen og fortsætter: 

- Vi forsøger at vende rundt for at få mere tid, men vi bliver kastet rundt i de kæmpe bølger. Mens vi hamrer ind mod molen, får vi endelig startet motoren igen, erindrer hun. 

Herefter hopper de to nødstedte i land, hvor de ringer efter hjælp. 

- Da vi kigger næste gang, rammer en stor bølge båden, og den ligger på molen, fortæller den uheldige sejler. 

Huller lappes midlertidigt 

Næste dag er vandet blikstille, og Solus 24’eren ligger solidt plantet på molen. Skroget har tydeligvis taget skade, hvor store huller bliver lappet midlertidigt. 

Det er ikke muligt at få en lastbil med kran til stedet, da molen ikke kan holde til den store belastning. Umiddelbart kan bjærgningen derfor virke som en bekostelig affære. 

- Heldigvis kunne brandvæsenet bruge slæbningen til undervisning. Ellers ville det koste sindssygt mange penge, forklarer en lettet Sif Skovsen. 

Ikke til at redde

Da båden kommer på land, bliver det klart, at den ikke står til at redde. Heldigvis er kaskoforsikringen i orden, og sejlerne selv er ligeledes ved godt mod: 

- Det var ikke som et chok, det var bare super ærgerligt. Det gik ret ”smooth” hele vejen, vi kunne gå på stenene og på den måde hoppe i land, forklarer Sif Skovsen.

Nu har sejlerne købt en ny sejlbåd – ligeledes en Solus 24 – som ligger klar i Sydhavnen til den næste sæson. 

- Vi har det godt og er ikke blevet forskrækket. Man kan jo ikke rigtig have båd, uden der sker skader, slutter Sif Skovsen, som samtidig opfordrer sejlerne til at have forsikringen i orden inden, de sejler ud. 

Se bådens skader herunder. Fotos: Sif Skovsen

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET