Gå til hoved-indhold
Marie Dela Johnsen er 37 år og uddannet arkitekt. Hun arbejder som projektleder hos DSB-ejendomme. Foto: LercheSejlklubber
Marie Dela Johnsen er 37 år og uddannet arkitekt. Hun arbejder som projektleder hos DSB-ejendomme. Foto: Lerche

Kampvalg uden kamp i Hellerup Sejlklub

Det bebudede kampvalg med Jørgen Svendsen udeblev, da Svendsen trak sig få minutter inden valget. Arkitekt Marie Dela Johnsen er nu formand. Bertelsen giver rapport.

Af Katrine Bertelsen |

Det med spænding imødesete kampvalg i Hellerup Sejlklub fusede ud, da modkandidaten, OK- og Starbåde-sejleren Jørgen Svendsen trak sig i sidste sekund. 

Efter Marie Delas kandidat-tale, var turen kommet til Jørgen Svendsen, der havde overladt talen til en af hans stillere, Starbåd og Drage-sejler Frank Berg.

For dem der ikke kender Frank Berg, var det en lidt mystisk tale. Men det var der en god grund til. 

For efter at have vævet i otte-ti minutter faldt ti-øren, da Frank Berg proklamerede, at Jørgen Svendsen trak sit kandidatur. Dermed var Marie Dela Johnsen valgt som Hellerup Sejlklubs (HS) nye og første kvindelige formand.

OL-bronze i år

Forud for valget af Marie Dela, var formandens og udvalgenes beretninger. Og HS kan med rette se tilbage på en god sæson, med OL-bronze, 13 guld-, 13 sølv- og ni bronzemedaljer, vundet på kapsejladsbanerne.

Den afgående formand Jesper Kamp Nielsen var stolt af resultaterne, og også stolt af en juniorafdeling der igen er ved at rejse sig med nye og dygtige kræfter ved roret.

Før beretningerne kunne godkendes, var der enkelte spørgsmål, bl.a. til et ikke-eksisterende sikkerhedsudvalg. Så kom turen til regnskabsaflæggelsen. 

Alt i alt et godt resultat, med et lille overskud.

Men her havde aktuar Jørgen Svendsen – der om nogen har styr på tallene – nogle kritiske spørgsmål.

De gik på om en person, der er ansat og lønnet af Gentofte Kommune og Hellerup Sejlklub kan sidde med i bestyrelsen.

Det kunne den (gamle) bestyrelse ikke se noget galt i, men lidt murren i forsamlingen kunne antyde, at ikke alle mente det samme.

Afskrivning på J/70er 

Afskrivningen af klubbens nyindkøbte J/70’ere på 200.000 kr. blev lagt frem som en udgift til hele klubben, fremfor en udgift der kun belastede J/70-gruppen.

Det blev fremført af kritikerne, at udgiften burde betales af brugerne og ikke belaste de øvrige medlemmes pengepung.

– 606-sejlerne kunne jo få 20 % reduktion i kontingentet, hvis det var posteret rigtigt, fremførte Jørgen Svendsen.

Det kunne klubbens kasserer Bertil From dog redegøre for, da det på grund af klubbens politik er sådan, at hele klubben er med til at betale for J70’erne. – De bredeste skuldre skal bære læsset, lød det fra Christian Lerche. 

Og da Jørgen Svendsen ikke blev formand, blev han valgt til intern revisor!

Udover Marie Dela Johnsen blev Simon Mørup valgt, til at tage sig af sponsorer og fundraising, og Tomas Krüger Andersen som ny juniorleder. Jan Sandberg og Peter Steffensen Lübeck blev genvalgt.

202 medlemmer var med

Den spændende aften blev overværet af 202 af Hellerup Sejlklubs medlemmer. Forud havde der været en valgkamp på Facebook, hvor det var tydeligt, at ikke alt er som det skal være i Danmarks mest succesrige klub.

Sejlklubbens restaurant er midlertidig lukket, da forpagteren gennem 10 år, har sagt op, og en ny sprang fra.

Antallet af kapsejladser i HS har i år været på lavpunktet, og det samlede aktivitetsniveau kunne være bedre.Der er masser Marie Dela Johnsen og den øvrige bestyrelse skal tage fat på.

Marie Dela Johnsen er nu formand i Hellerup. Foto: Katrine Bertelsen

content-loader
content-loader
content-loader