Gå til hoved-indhold
Den nye Cruise 10.0R giver vart på.  I en lille planende jolle med 2 personer opnåede vi en hastighed på 28 km/t.Udstyr
Den nye Cruise 10.0R giver vart på. I en lille planende jolle med 2 personer opnåede vi en hastighed på 28 km/t.

Ny Torqeedo el-motor - Cruise 10.0R

Tyske Torqeedo har nu udvidet den populære Cruise-serie med et rigtigt kraftværk: Cruise 10.0R, fortæller importør Solbaaden i Ry.

 

Af Troels Lykke |

Trods ringe vægt og systemspænding på kun 48 V driver den din båd frem med en effekt svarende til en 20 HK forbrændingsmotor med sine 12 kW peak og 10 kW kontinuerlig effekt.

Imponerende ydelse og tophastighed

Henry Thomsen fra firmaet Solbaaden APS i Ry forhandler Torqeedos motorer. Han har lige deltaget i prøvesejladser med den nye motor på Starnberg-søen i Tyskland.

Han fortæller til minbaad.dk.

- Den nye Cruise 10.0 imponerer faktisk. I en lille planende jolle med 2 personer opnåede vi en hastighed på 28 km/t. Og monteret på en 3,5 t motorbåd gav den en tophastighed på 6 knob. Og det vel at mærke ganske uden støj.

Cruise-serien, som i forvejen består af 2 og 4 kW modeller, har allerede vist sine kvaliteter på mange motor- og sejlbåde op til 3 tons. Med den nye topmodel udvides spektret til meget større både - samt giver en markant forøgelse af hastigheden til små, planende både.

For et 48-volt system, som er nemt at montere og vedligeholde, er vi oppe i en hidtil ukendt ydelse, fortsætter Henry Thomsen.

Simpelt system - også til selvmontering

Den kan strømforsynes af 4 stk af Torqeedos 24V lithiumbatterier eller 8 bly-batterier. Batteriantal og -kapacitet bestemmer rækkevidden; med standardbatterier nemt op til 80 km ved 4 knob.

Motoren vil være ideel til større tenderbåde, motorjoller og alle andre fritidsfartøjer, men også til kommercielt brug i form af arbejdsbåde, vandtaxier og turbåde.
Henry Thomsen: Den støj- og emissionsfrie drift, simple betjening og lave drifts- og vedligeholdelses-omkostninger gør den ideel til rigtig mange anvendelser.

Forfinet form og funktion

Designet på Cruise 10.0 R forfiner og videreudvikler elementer fra de mindre Cruise-modeller. Selve motoren sidder under vandet i en robust aluminiumspylon, afkølet naturligt af det omgivende vand. Ved at trække direkte på propelakslen via et planetgear opnås maksimal effektivitet og udnyttelsesgrad.

Dette giver en samlet energi-udnyttelse på 56%, hvilket i forhold til andre el-motorer og især i forhold til forbrændingsmotorer er enormt højt.

Integreret GPS og en onboard computer leverer præcise oplysninger om hastighed, strømforbrug og resterende rækkevidde på den medfølgende fjernbetjenings display. Det kan kombineres med Torqeedos TorqTrac app, som kan vise alle disse oplysninger samt bruges som navigation på din medbragte smarthone eller tablet.

Det amerikanske magasin Boating Industry har hædret Cruise 10.0 R med prisen "Top Produkt 2016" for den maritime industri. Juryen kalder  Torqeedos nye motor et "grønt og stille alternativ til kommercielle og rekreative brugere".

Introduktionstilbud

Udsalgsprisen på Torqeedo Cruise 10.0 R er 52.500,- inkl moms. Resten af året tilbyder Solbaaden APS en introduktionsrabat på 5000 kr., så prisen er 47.500 kr.
Ved bestilling af komplette systemer med lithium- eller AGM-batterier tilbyder firmaet op til 40 % rabat på batterierne.

content-loader
content-loader
content-loader