Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der bruges en del selvstyre i solo-sejladsen. PR-foto

Solo-sejlere på vej rundt om Danmark på indersiden

Første etape fra Skovshoved til Skagen er i gang for 31 solo-sejlere i Quantum Singlehand Danmark Rundt. Amigo 23 er allerede udgået i Gilleleje efter start fredag aften. Følg sejlerne på gps.

Af Troels Lykke |

Lørdag eftermiddag: To af de tre klasser er i gang med de 138 sømil fra Skovshoved til Skagen i Quantum Singlehand Danmark Rundt.

Klasse “Slow” har passeret Hornbæk og sejler langs Sjællands nordkyst mod vest.

De startede kl. 08.00 i morges. Klasse “Medium” er i gang med at krydse op igennem Øresund. Den sidste klasse, “Fast”, starter kl. 20.00 i aften, efterfulgt en time senere af test-event deltager Jens B. Thuesen i sin hurtige Dragonfly 35.

Følg bådene på GPS

Hauritz Jensen udgår i Amigo 23

I den anden ende af fart-spekteret finder vi Peter Hauritz Jensen i sin Amigo 23. Han startede allerede fredag aften, og søgte i formiddags havn i Gilleleje for reparationer, efter problemer med bådens elektriske anlæg.

Det har vist sig umuligt at udbedre under de rådende omstændigheder, så han har valgt at udgå.

Hård nat og morgen

Vejrudsigten, som ligger alle deltagerne stærkt på sinde, lyder på svag/mellemvind fra nord, drejende vestlig i løbet af eftermiddagen, og stigende til frisk/stærk vind i aften og nat, stedvis 12-14 sekundmeter i de tidlige morgentimer.

Derefter langsomt aftagende søndag formiddag, stadig vestlig. Det bliver nok om at sejle mod vest – og sejle mod nord på en forholdsvis åben vinkel, når vestenvinden slår igennem.

Shore team er på plads i Skagen, og er i fuld gang med at forberede deltagernes ankomst til første pitstop.

Følg sejladsen her på stævnets hjemmeside, hvor journalist Øyvind Bordal opdaterer.

content-loader
content-loader
content-loader