Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Sådan får båden krympeplast på til vinteren

Vi var på Tåsinge og se HF Marine hjælpe Grand Soleil 43-ejer med at dække båden af for vinteren med en gangs krympeplast, der sidder virkelig godt fast.

Af Troels Lykke |

Krympeplast holder et år, men stativ og diverse fittings kan holde flere år.

For denne Grand Soleil 43, som blev beklædt, løb fakturaen op i 2.245 kr. med moms, dog uden arbejdsløn til håndværkeren.

Men anden gang kan man sagtens sætte krympeplast op alene, især hvis det er en mindre båd.

Heraf går bl.a. 1.100 kr. til foile til Grand Soleil 43 samt leje af gas-varme pistol, båndstrammer, bånd og træstativ på dæk.

- Jo større båden er, jo dyre er det, da foilet koster 7,2 kroner per kvadratmeter. Vi har også 20 fods motorbåde, der får krympeplast på for 700 kroner alt inklusivt. Jo større båden er, jo mere mening giver det, også fordi den er dyrere at få i en hal, det kan let koste 20.000 kroner for en vinter for en 40 fods, siger Thomas Fokdal fra HF Marine i Svendborg.

Normalt sætter man krympeplasten til lige under fenderlisten, så man stadig kan polere båden, mens det er på. Læs mere om produktet hos HF Marine.

Vi bringer denne artikel igen efter opfordring fra en læser.

Varmepistol kan lejes for 150 kr. Man kan også få HF Marine i Svendborg til at sende en mand med. Fotos: Troels Lykke

Båden er gjort klar med stivere og bånd, man også kan købe. Båndstrammer lejer man også hos HF Marine, hvis man har behov for det. 

Det færdige resultat på Grand Soleil 43. Udluftningshuller er der også lavet.

content-loader
content-loader
content-loader