Gå til hoved-indhold
I alt seks forskellige tasker fås i grünBAG's nye kollektion. Foto: PR-fotoUdstyr
I alt seks forskellige tasker fås i grünBAG's nye kollektion. Foto: PR-foto

grünBAG lancerer smarte tasker i genanvendte sejl

Med kollektionen ’grünBAG Sails’ puster det aarhusianske taskefirma nyt liv i gamle sejl, der ikke længere kan holde til vindens susen på det åbne hav.

Af Sara Sulkjær |

Hvad sker der med kasserede sejl, når de bliver for gamle, slidte eller svære at lappe? Ifølge taskefirmaet grünBAG burde der kun være ét rigtigt svar på dette spørgsmål, nemlig at: ”De bliver lavet om til tasker”. 

Således har grünBAG lanceret en helt ny kollektion af sejlertasker, lavet af netop de sejl, der af den ene eller anden grund er blevet kasseret fra deres oprindelige formål. 

Tasker til alle behov

Spørger du grünBAGs grundlægger og designer, Helen Leegaard, er netop sejl et fantastisk materiale at lave tasker i: 

- De primært hvide storsejl lavet i vævet polyester er jo på en gang hårdføre og elegante. Det vil sige, vi har et materiale, som er slidstærkt, vandafvisende og holdbart, men som også rummer mange fine og smukke detaljer, der giver taskerne et helt specielt look og en unik historie, forklarer hun i en pressemeddelelse. 

Med sejlene har grünBAG skabt en kollektion, der forener funktionalitet og design i en række forskellige modeller af tasker til alle slags behov. Fra de mindre accessories-tasker, over skuldertasker og rygsække, til store sports- og rejsetasker, som er perfekte til længere ture. 

Selvom alle taskerne har det samme lyse og minimalistiske udtryk, vil der ikke være to identiske tasker grundet de mange forskellige detaljer, sejlene har. På denne måde lever sejlets historie videre som taske. 

Sejl er fantastisk stærke

Transformationen fra sejl til tasker er ikke en simpel proces, men grünBAG har stor erfaring med at genbruge forskellige materialer til deres taskeproduktion, og er kun glade for at tilføje endnu et materiale til deres bæredygtige sortiment. 

- Hele vores forretningsfilosofi bygger på en bæredygtig tankegang om at genbruge eksisterende materialer og ikke købe nye, siger Helen Leegaard og uddyber: 

- Sejl er fantastisk stærke, og selvom de ikke kan holde til et liv på havet længere, kan de jo sagtens cirkuleres ind i nyt produktkredsløb i stedet for at ende som affald. Det er simpelthen det, som giver mest mening for os. 

Priser fra 200 kroner

grünBAG Sails-taskerne koster mellem 199-1.595,00 kr. og er foreløbigt til salg på virksomhedens hjemmeside, grunbag.eco/da

Kollektionen vil ligeledes nå ud til forskellige forhandlere i løbet af april og maj. Forhandlerlisten, som kan findes på grünBAGs hjemmeside, vil løbende blive opdateret med nye forhandlere. 

Om grünBAG 

grünBAG er skabt af designer Helen Leegaard, der med sit store hjerte for genbrug og kreativt design besluttede at starte en grøn rejse. Helen har lagt sin sjæl ind i projektet om at genbruge nogle af de mange materialer, som ender som affald, og begyndte derfor transformationen af spildmaterialer til kvalitetstasker.

I dag tilbyder grünBAG en bred kollektion af farverige tasker lavet i forskellige genanvendte materialer, såsom lastbilpresenning, bigbags, redningsflåder, reklamebannere og nu sejl. 

Se udvalgte grünBAG Sails-tasker herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader