minbaad.dk
tirsdag 24. april

Foilende danske sejlere mødtes til deres første fælles stævne i weekenden. Foto: Foil Cup

Nyt i Danmark - Foil Cup for alle foilende klasser

37 foilende både sejlede om kap i weekenden. Et koncept, der fremadrettet kan blive det nordeuropæiske svar på Foiling Week på Gardasøen, mener A-Cat-sejler, Tom Bøjland.

Kapsejlads | 03-07-2017 13:43 | Af  Sara Sulkjær

Gode kræfter i det danske foil-miljø med Peter Boldsen og Torben Kornum i spidsen, kraftigt bakket op af Kaløvig Bådelaug, står bag en nyskabelse i dansk sejlsport - Foil Cup. 

Her samles alle de foilende klasser til et fælles stævne, hvor klassetrænerne aktivt kan gå ind på banen under sejladserne.

Perfekte vejrforhold 

37 både fordelt på A-Cat, Moth, N17, Kite foil og surf foil stillede til start i det, der viste sig at være optimale træningsforhold. Stærkt varierende vind fra skiftende retninger dannede således de perfekte rammer for sejladsen. 

Det er her, hvor det virkelig drejer sig om at have hovedet ud af båden, idet man kan foile ganske langt og hurtigt ud af et tryk, hvis man ikke ser sig for.

Efter sejladserne var der fælles debriefing og vidensudveksling, hvor sejlerne fra de forskellige klasser med garanti kan lære noget af hinanden.

Konceptet holder

Det er da også en event med et stort potentiale. Ifølge A-Cat-sejler Tom Bøjland kan Foil Cup blive det nordeuropæiske svar på Foiling Week på Gardasøen, hvilket særligt skyldes samarbejdet på tværs af klasserne: 

- Konceptet holder og er med til at styrke high performance klasserne på tværs mellem de internationale og olympiske klasser, mellem jolle, cat, surf og kite - noget, der vist ikke er set før overhovedet, forklarer A-Cat-sejler Tom Bøjland og fortsætter:

- Vi er ikke så forskellige, når det kommer til stykket, og det, vi alle vil, er at sejle stærkt, understreger han. 

27,2 knob i A-Cat

A-Cat-klassen stillede med ti både, hvor Thomas Paasch som sædvanlig dominerede, selvom der om lørdagen i mellemluft var lidt mere jævnbyrdighed. 

Specielt Steffen Bay var her stærkt sejlende, men det var de små detaljer, der afgjorde det - en dårlig bomning og du smider 50 meter, eller omvendt en super bomning i det rigtige tryk, og du har vundet 200 meter. 

Søndag var der god luft i de tre første sejladser, hvorefter vinden tog kraftigt til, hvilket resulterede i nogle fantastiske styrt, dog heldigvis uden de helt store skader.

Thomas Paasch satte den hidtil hurtigste fartrekord blandt de danske A-Cat-piloter. En rekord, der nu lyder på imponerende 27,2 knob. 

Det samlede resultat efter weekendens udfordringer blev derfor Thomas Paasch på førstepladsen, mens Tom Bøjland og Peter Boldsen tog sig af de næste podiepladser.

Spændende udvikling inden VM

Næste stævne for A-Class er VM i Sopot, Polen. Her forventes 150 både på linjen, når det som altid bliver spændende at se, hvordan udviklingen i måden at sejle båden på er gået siden sidste VM. 

Australierne er eksempelvis begyndt at benytte lavere master for at få sejlcentret rykket ned i båden. Upwind foiling bliver også noget, hvor bukkene bliver skilt fra fårene.   

Se A-Cat-resultaterne fra Foil Cup her

De bedste A-Cat-sejlere på podiet. Foto: Foil Cup

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET