Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Stelton Cup i frisk vind for 116 både - Arcona 380 slog til

Se de mange løbsvindere. En af dem var Skovgaard-Mortensen, der slog til med en Arcona 380, der loggede 14 knob på læns. - Rigtigt godt sejlervejr med op til 11 m/sek., siger Ove Skovgaard-Mortensen.

Af Troels Lykke |

Det festlige punktum for en kapsejladssæson blev sat (i søndags) for rigtigt mange mennesker, fortæller Vedbæk Sejlklubs stævneleder Lars O. Larsen til TV2 Lorry.

Det blev da også et fint stævne i sydlig vind med op til 11 m/sek. på den 25 sømil lange bane.

Der blev krydset op til Tårbæk, og derefter blev spileren sat til Ven, der blev rundet, hvorefter en sydligere bøje blev rundet. Herefter blev spileren sat igen mod Rungsted, hvor der blev krydset hjem til Vedbæk.

Stævnet lever åbenbart stadig godt med 116 både, og der blev gået til den på banen.

Sejlede fra Italia 9.98 på læns - men tabte på DH

Ove Skovgaard-Mortensen, der importerer Arcona-både fik en Arcona 380 med til sejladsen og sejlede den selv med gaster (selvfølgelig). Han vandt sit løb over blandt andet Luffe 44ere og X-119.

- Det var en fin sejlads med rigtigt sejlervejr. Det var der, hvor tingene kørte, men det måtte heller ikke blæse mere. Vi vandt desværre ikke over alt i vores start, men vi slog de X-Yachts, vi skulle, selvom vi rundede forkert bøje ved Rungsted i første omgang, det kostede fire minutter, siger Ove Skovgaard-Mortensen og griner.

Han sejlede dog ikke fra ORC-topsejleren Michael Møllmann, der havde skiftet sin X-37er ud med en Italia 9.98 fra Maritimt Center Helsingør.

- Vi sejlede lidt stærkere på kryds end Italia 9.98, vi gik mellem 6,9 og 7,2 knob, og vi var overraskede over, at Arcona 380eren var så hurtig på læns, her kunne Italia 9.98 ikke følge med, vi toppede på 14 knob med spiler, siger Ove Skovgaard-Mortensen til minbaad.dk.

De største klassebådsfelter var med Spækhuggeren med ti både, mens der var otte ScanKap 99ere og syv X-99ere til start.

12 meteren Thea med Jacob Holst tabte til Vanity med Patrick Howalt. Foto: Vedbæk Sejlklub

De store både starter her. Foto: Vedbæk Sejklub

H-båd med bådebygger Ole Engblom i DEN 420 fra Sejlklubben Frem vandt sit løb, men også hele første start. Foto: Vedbæk Sejlklub

Se resultatlisten fra Stelton Cup

content-loader
content-loader
content-loader