Gå til hoved-indhold
46-årig ingeniør Anders Bertelsen fra Aarhus var især hurtig om lørdagen. Søndag kritiserede han banelederen for at lave sejlads på 20 minutter. Det blev ændret i sejladsen efter. Foto: Troels LykkeKapsejlads
46-årig ingeniør Anders Bertelsen fra Aarhus var især hurtig om lørdagen. Søndag kritiserede han banelederen for at lave sejlads på 20 minutter. Det blev ændret i sejladsen efter. Foto: Troels Lykke

H-båd: Bertelsen regnede den ud i Aarhus Festuge

Århus-sejleren Anders Bertelsen vandt weekendens H-båd Liga stævne, som var en del af Århus Festuge Cup. 12-meter med Bjørn Westergaard gav styrbord til sejlere på læns.

Af Ricky Hansen |

18 tilmeldte H-både kæmpede på Århusbugten, som viste sig fra sin smukkeste side med meget svag vind både lørdag og søndag.

Anders Bertelsen fortæller, at de havde nogle meget svære sejladser, hvor de første tre var præget af meget springende vind, som også betød, at banerne var skæve. 

12-meter på tværs gennem banen

Samtidig oplevede H-båds-sejlerne, at 12-meterklassen sejlede tværs gennem H-bådsfeltet. De historiske både deltog selv i kapsejlads.

- Styrbord, råbte tidligere OL-sejler Bjørn Westergaard, der var taktiker på Vanity fra 1936, og bådene respekterede den 20 meter lange båd.

Trods de svære vilkår lykkedes det meget professionelt af baneleder Bjørn Stephensen og hans team af frivillige fra Århus Sejlklub og Sejlklubben Bugten af få gennemført 7 sejladser i alt.

Claus Hovgaard, som netop er hjemkommet fra VM i Schweiz med en 4. plads, og Mads P.G. Korsgaard blev hhv. 2 og 3 på Århusbugtens blanke vand.

Den anden lokale helt Thomas Sennels lagde rigtig godt fra land med at vinde første sejlads og sluttede også af med en sejr. Samlet endte Thomas Sennels på en flot 4. plads.

Resultat, 18 H-både i Aarhus

1 Anders Bertelsen, Eva Bertelsen, Henning Bach og Søren Kaad Lund. Århus Sejlklub

2 Claus Hovgaard, Palle Koch og Henrik Larsen. Sejlklubben Neptun Vejle.

3 Mads P.G. Korsgaard, Frederik P.G. Korsgaard og Svend Jørgensen. KDY

4 Thomas Sennels, Thomas Hannibal, Mia Kavanagh og Ellen Kirkegaard. Århus Sejlklub 

Næste H-båds Liga stævne sejles i Brejning i weekenden 16-17. september.

Se resultatliste fra weekendens stævne

Vinderne. Fra venstre Søren Kaad Lund, Eva Bertelsen, Henning Bach og Anders Bertelsen.

Det var let vind i Aarhus. Foto: Troels Lykke

Thomas Sennels, th., DM-sølvvinder, lavede dårligste resultat i sejladsen, hvor han kom tre minutter for sent til starten. Foto: Troels Lykke

Vanity fra Tuborg Havn med taktiker Bjørn Westergaard drøner gennem H-båds-feltet. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader