Gå til hoved-indhold
80 pct. af produktionen bliver eksporteret til Grønland. Her ses Erik Marker på Boat Show i marts i år. Foto: Troels LykkeKort Nyt
80 pct. af produktionen bliver eksporteret til Grønland. Her ses Erik Marker på Boat Show i marts i år, da motorbaadsnyt.dk talte med ham. Foto: Troels Lykke

Poca-brand kom mens ordrebog er fuld til 2018

- Branden kommer på det værst tænkelige tidspunkt da ordrebog var fuld, forklarer direktør for 33 ansatte, Erik Marker fra Poca Glasfiber ved Horsens.

Af Troels Lykke |

Branden kom på det værst tænkelige tidspunkt for Poca Glasfiber, der havde ordrebogen fuld.

Men kontoret bliver genåbnet i dag, men det vil tage tid med produktionen, fortæller direktør Erik Marker til Horsens Folkeblad.

Erik Marker driver Poca Glasfiber i Hedensted med sin hustru Betina Pedersen.

- Det er vores højsæson, fordi vi leverer mange både til Grønland til både fiskeri og turistsejlads. Vi har blandt andet mange ordre på turistbåde, som vi har udviklet nye modeller til, fortæller Erik Marker, der sammen med Betina Pedersen Marker overtog virksomheden for 10 år siden.

Selvom det bliver vanskeligt, vil familien derfor hurtigst muligt prøve at gentablere fabrikken.

Få forme overlevede brand

- Vi har fået vores data ud og nogle få forme, men mange gamle, uerstatelige forme, som vi har brugt i over 50 år, er gået til. Heldigvis havde vi back up af alt vores data, og vi har lejet et kontor i nabobygningen, som vi regner med at åbne i dag, fortæller Erik Marker.

Poca Glasfiber holder tirsdag formiddag et møde med de 30-35 ansatte, der i øjeblikket ikke kan arbejde.

Se billeder: Så meget gik til grunde

Forsikringsselskabet kommer også ud og besigtiger brandtomten, ligesom Poca Glasfiber skal have et overblik over, hvad det er lykkedes at redde fra branden.

- Planen er foreløbigt, at vi skal bygge en ny fabrik på grunden, men uanset hvad vil vi forsøge at få gang i en produktion hurtigst muligt, selvom det er vanskeligt, siger Erik Marker.

Hvad, der er årsag til branden, er fortsat uvist. 

Kilde: Horsens Folkeblad

Erik Marker viser her til motorbaadsnyt.dk, hvor værftet sælger mange både til fiskeri. Foto: Troels Lykke

Poca Glasfiber udstillede mange både på Boat Show i marts i år. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader