minbaad.dk
fredag 22. juni

Lin Cenholt og CP foiler i god stil under Nacra 17-VM i Middelhavet i Frankrig.

Nacra 17: Lin og CP tror nu på VM-guld

- Vi har faktisk en følelse af, at vi kan vinde VM, men der er langt endnu, og feltet er utrolig jævnbyrdigt, fortæller den 25-årige rorsmand Lin Ea Cenholt fra Aarhus.

Kapsejlads | 07-09-2017 22:56 | Af  Troels Lykke

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, der sejler for KDY, kom skævt fra start torsdag, men slog stærkt tilbage og fører VM for Nacra 17, inden stævnet nu går ind i den afgørende fase.

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck forsvarede torsdag deres førsteplads ved Nacra 17-klassens VM i La Grande-Motte ved Middelhavet.

Forinden måtte de dog slippe føringen efter en 19. plads i dagens første sejlads, hvor de tidligt blev fanget i den forkerte side af banen.

Det fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

I de næste to sejladser lykkedes de til gengæld med at vælge rigtigt på første opkryds og kunne derfra sejle to andenpladser i hus. I den ene sejlads lå de endda til at vinde, men måtte se sig slået på målstregen.

Superglade - men langt endnu

"Vi er superglade og positivt overraskede over, at det stadig går godt. Vi har faktisk en følelse af, at vi kan vinde VM, men der er langt endnu, og feltet er utrolig jævnbyrdigt," fortæller Lin Ea Cenholt.

Fredag går VM ind i næste fase med guldfelt-sejladser, hvor alle de bedste møder hinanden i samme felt.

Nyt stævne fra fredag

"Vi ser det som starten på et nyt stævne fredag. Vores fokus bliver at levere stabile sejladser uden tunge placeringer. Kan man holde placeringer i top-fem fra nu af, ser det rigtigt godt ud," forventer Lin Ea Cenholt.

To danske både i guldfeltet

Feltets anden danske besætning med Anette Viborg og Mathias Borreskov hentede torsdag en 4, 14, 14-serie, hvilket sendte dem et par placeringer ned af listen til en samlet 17. plads.

Dog stadig rigeligt til at være med i guldfeltet for bedste halvdel af det samlede VM-felt på 47 både.

Både fredag, lørdag og søndag sejler guldfeltet efter planen tre sejladser, inden VM afsluttes med et Medal Race for kun de ti bedste, og hvor pointene tæller dobbelt.

Lin Cenholt, der til dagligt læser til arkitekt, tager sig her en ufrivillig dukkert.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET