minbaad.dk
fredag 20. juli

Rejsegildet starter kl. 11 og minbaad.dks udsendte er bedt om at være præcis denne gang:-) Foto: Troels Lykke

Kronprinsen kaster royal glans over rejsegilde i Aarhus

- Det er et kæmpestort skulderklap og en anerkendelse til projektet, at kronprinsen vælger at deltage i rejsegildet, siger Capitani fra Sailing Aarhus omkring nyt sejlsportscenter.

Kapsejlads | 09-08-2017 09:59 | Af  Troels Lykke

Kongehuset meddeler, at kronprins Frederik deltager i torsdagens rejsegilde for det nye sejlsportscenter i Aarhus Ø., og det glæder Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus.

"Det er et kæmpestort skulderklap og en anerkendelse til projektet, at kronprinsen vælger at deltage i rejsegildet. Kronprins Frederik har jo altid haft tilknytning til sejlsporten, og han var også en del af den internationale sejlsportskomite, inden han blev medlem af den olympiske komite, og så repræsenterer han alt det, vi gerne vil stå for," siger Thomas Capitani til Jyllands-Posten.

Det nye sejlsportscenter bliver en vigtig del af VM i sejlsport, der afvikles i Aarhus i 2018, og det arrangement har netop kronprins Frederik som protektor.

Åbner til foråret

Det nye sejlsportscenter åbner i foråret 2018, så det er klar til VM i august, hvor omkring 1.500 sejlere kommer til Aarhus. Her skal de dyste om intet mindre end 10 verdensmestertitler i samtlige olympiske sejlsportsdiscipliner og om at blive udtaget til OL i Tokyo 2020.

Sailing Aarhus og UNO Fritluftscenter indledte i 2015 et samarbejde, og som snart har sendt over 2.500 aarhusianske skolebørn på sejl-oplevelser på Aarhus Bugten. Skolebørn skal fremover også bruge det nye center.

82,5 mio. kr.

Bag Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter står Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion, Team Danmark og Idrætssamvirket Aarhus.

Det koster ca. 82,5 mio. kr. at opføre sejlsportscentret. Heraf er 36 mio. kr. hentet fra A. P. Møller Fonden, 16 mio. kr. fra Nordea-fonden, 10 mil. kr. fra Salling Fondene, 10 mio. kr. fra Aarhus Kommune og 5 mio. kr. kommer fra Lokale- og Anlægsfonden. Derudover har centret en lånegaranti på 10 mio. kr.

Kilde. Jyllands-Posten

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET