Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jena tabte to kilo på den første tur, hvor hun styrede mindre, end der var planlagt. - Jeg har trimmet en del i stedet, men styrer stadig, siger hun.

Jena brugte et døgn på at sige ja til Sydishavet

Det var ikke planen, at Jena Mai Hansen skulle sejle med fra Cape Town til Melbourne. En tur på 15-16 dage i kulde og bølger op til 20 meters højde. Vi har netop talt med Vestas-sejleren. Start søndag.

Af Troels Lykke |

Jena Mai Hansen fik sin debut i jordomsejlingen Volvo Ocean Race i sidste måned, da hun i 19 dage og fem timer sejlede fra Portugal til Sydafrika i verdens hårdeste kapsejlads for hold.

Hun kom i mål 24. november på den blå Vestas-båd. Herefter skulle den blonde dansker hjem og holde jul med familien, som var aftalt, før hun senere skulle stige på i Hongkong i slutningen af januar og sejle til Guangzhou i Kina og derefter 5. februar sejle mod Auckland.

Skipper ville det anderledes

Alt det troede hun, men den amerikanske skipper fra Vestas 11th Hour Racing, Charlie Enright, ville det anderledes. 

- Dagen efter vi var kommet ind til Cape Town, spurgte skipperen for holdet (der tæller 7 mænd og 2 kvinder, red.), om jeg havde lyst til at sejle med videre til Melbourne i Sydishavet i stedet for den anden kvindelige gast, Hannah, jeg skifter med. De mente, at jeg havde den bedste føling med båden. Det skulle jeg altså lige tænke over, synes det var underligt over for Hannah, jeg havde jo selv prøvet det, da vi skulle starte i Alicante, hvor jeg blev sat af, siger Jena Mai Hansen til minbaad.dk i dag.

Hun var også noget bekymret over den tur, hun nu skal ud på i morgen, når starten går i Cape Town.

- Etapen mod Melbourne er noget af det hårdeste at sejle med bølger op til 20 meter, og hvor det er skide koldt, siger den 28-årige olympiske bronzevinder fra Aarhus Ø.

Men allerede ét døgn efter sagde hun ja til at sejle de 6.700 sømil, efter hun havde talt med sin mor og sin irske kæreste. 

Nåede at besøge kæreste

Hun nåede dog at flyve hjem forleden til sin kæreste i Irland og fejre hans 30 års fødselsdag og i morgen bliver hun selv 29 år.

- Jeg regner med at være i Melbourne den 27. december, der har jeg bestilt et fly til Sverige, hvor jeg skal på skiferie med min familie, siger Jena Mai Hansen.

content-loader
content-loader
content-loader