Gå til hoved-indhold
Søren Kæstel og mandskab i Kerteminde i Folkebåden. Foto: Finn HartvigKapsejlads
Søren Kæstel og mandskab i Kerteminde i Folkebåden. Foto: Finn Hartvig

Appel gjorde Kæstel til vinder i Storebæltsmesterskab

Folkebåds-sejler Søren Kæstel og mandskab blev pludselig vindere af stævne i Kerteminde efter appelhøring med Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

I onsdags var Hellerup-sejler Søren Kæstel til appelhøring i Kerteminde Sejlklub. 

Appellen handlede om sidste sejlads til Storebæltsmesterskab mellem båden Cirkeline med Søren Kæstel og DEN-745 med Anders Sunke fra Kerteminde.

- Ved protestbehandlingen efter sejladserne blev begge både diskvalificeret, det var der ingen af de to bådes besætninger som var tilfreds med, derfor appellerede vi afgørelsen til DS' regel- og appeludvalg, de kom frem til at hele protesten skulle gå om, fortæller Kæstel.

Denne protestbehandling resulterede i at begge både blev genindsat på resultatlisten, os fordi vi ikke havde gjort noget ulovligt, DEN 745 fordi de havde taget deres strafrunde.

Kollision ved afvisermærke

Om hændelsen forklarer Hellerup-sejler Søren Kæstel i dag til minbaad.dk.

- Historien er at vi har en kollision ved afvisermærket med en båd som prøver at tage mærkeplads indenom, selvom han kommer fra en position klar agter, protestkomiteen hænger sig i, i første omgang at vi bommer fra styrbord- til bagbordhalse og diskvalificerer os på reglen om styrbord/bagbord, men inden for 3 bådslængder zonen gælder regel 21, der ved mærkeplads sætter de normale retten til vejen regler ud af kraft, fortæller sejleren, der uddyber.

Måske presset protestkomitee?

- Personligt tror jeg at protestkomiteen har følt sig presset under behandlingen af protesten, fordi der stod en masse mennesker og ventede på en præmieuddeling, så måske de har været lidt stressede og ikke fået fundet de rigtige regler til denne situation.

I stedet for en andenplads, bliver Kæstel vindere af Storebæltsmesterskabet,

- Det er vi naturligvis særdeles stolte over, vi glæder os meget til at modtage pokalerne, der som jeg husker det, er en skibsklokke og en indisk samovar i messing.

Læs mere om sagen her hos Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader