minbaad.dk
tirsdag 19. juni

Det er ikke kun de lokale, der finder vej til Magretheholm Havn. Også Spækhugger-sejlerne, der fornyligt sejlede DM i klubben. Foto: Rahlf Nielsen

Lynetten vinder Christianshavnerpris på 13.085 kr.

Sejlklubben i Margretheholm Havn har grebet de lokales interesse for sejlsport. Med stort frivilligt arbejde er klubben blevet et åndehul for de lokale, hvilket nu hædres med pris.

Sejlklubber | 10-09-2017 15:16 | Af  Sara Sulkjær

Christianshavnerne er vilde med Margretheholm Havn, der er blevet et åndehul for områdets beboere. Den lokale sejlklub Lynetten hædres derfor med Havnens Pris, som hvert år uddeles af Christianshavns Lokaludvalg. 

En pris, der i år lyder på 13.085 kr., svarende til antallet af indbyggere på Christianshavn, og som i høj grad kan tilskrives de mange frivillige, der gør en stor indsats i klubben. 

Griber interessen

Sådan har det været siden klubbens start i 1975. Her tog klubmedlemmerne selv arbejdshandsken på og byggede Margretheholm Havn, der har plads til 700 både. 

20 år senere er det en villighed til frivilligt arbejde, der endnu præger Lynetten. Særligt de seneste år, hvor de frivillige har pustet ild til den sejlsportsinteresse, der er opstået i lokalområdet:   

- Sejlklubben Lynetten har været gode til at gribe den interesse for vandsport, der er opstået de senere år. Klubben har forstået at skabe tilbud indenfor sejlsporten, som christianshavnerne og københavnerne har efterspurgt, forklarer Christianshavns Lokaludvalg på sin hjemmeside

Cadeau til de frivillige

I klubben er man ligeledes dybt taknemmelige for de frivillige, der dagligt møder op på havnen for at udbrede sejladsen til børn, unge og voksne:  

- For S/K Lynetten betyder prisen et stort cadeau til de mange frivillige, der gør en kæmpe indsats på mange fronter: Juniorsejlads, skolebåde, kapsejlads, tursejlads, dykkere samt fortsat forbedring af havnen med tilhørende faciliteter, skriver en begejstret Rahlf Nielsen fra sejlklubben til minbaad.dk og fortsætter: 

- Den sætter os på landkortet i forhold til byens borgere og politikere, som et åndehul, der ikke skal ødelægges af en havnetunnel eller andre ting, som By og Havn kunne finde på, understreger han.  

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET