Gå til hoved-indhold
På kort tid lykkedes det Middelfart Sejlklub at stable weekendens DM på benene. Foto: Nikolaj SchwanerKapsejlads
På kort tid lykkedes det Middelfart Sejlklub at stable weekendens DM på benene. Foto: Nikolaj Schwaner

Sejlerne aflurede hinanden ved DM i Int. Moth

12 sejlere brugte lørdagen på at tjekke hinandens systemer og optimere deres både ved DM i Middelfart. Først søndag kom vinden. Svensker vandt foran Peter Lang.

Af Sara Sulkjær |

Stemningen var i top på Middelfart Marina, da 12 sejlere fra Danmark, Tyskland og Sverige i weekenden fandt vej til DM. 

Det var længe siden, at Moth-sejlerne sidst havde sat hinanden stævne for at kapsejle, og forventningerne var derfor høje til danmarksmesterskabet. 

Action kom søndag

Det blev dog en lang lørdag for sejlerne, der måtte væbne sig med tålmodighed. Selvom første start var sat til at gå kl. 13.00, kunne sejlerne kravle i soveposen uden én eneste sejlads på den første stævnedag grundet for lidt vind. Alligevel formåede de dygtige sejlere at udnytte ventetiden optimalt: 

- I mellemtiden så deltagerne så muligheden for at gå og lure hinandens systemer af og dermed få optimeret deres både, forklarer Int. Moth-sejler Peter Quorning til minbaad.dk. 

Trods den stille start blev det en weekend med action - både for sejlerne selv og for deltagerne på land. Med baner lagt så tæt på marinaen som muligt, var det nemt for nysgerrige besøgende på havnen at følge sejladserne, der søndag endelig blev skudt i gang kl. 9.30 i 6-10 sekundmeter. 

I alt nåede de 12 sejlere at afholde seks sejladser søndag, hvor også flere måtte en tur i vandet: 

- Der var fuldt fart på, og der var mange, som opviste med nogle underholdende kæntringer, fortæller Peter Quorning om DM-sejladserne. 

Svensker hurtigst 

Selvom her var tale om et danmarksmesterskab, var hjemmebanefavoritterne ikke i stand til at slå den hurtige svensker Rasmus Rosengren. Med seks point i seks sejladser slutter han øverst på podiet. 

Dermed må årets danmarksmester findes på stævnets andenplads. Peter Lang, der tidligere har vundet bronze i 49eren ved OL, viste her, at han også kan sejle topplaceringer i hus i den flyvende jolle. 

Med ni point tager han stævnets andenplads, mens tredjepladsen går til tyske Sven Kloppenburg med fjorten point. 

Se resultater fra DM samt billeder herunder. Fotos: Nikolaj Schwaner

s

content-loader
content-loader
content-loader