Gå til hoved-indhold
Design er skabt af Faurby Yacht og konstruktør Lars T. Olsen, Danish Marine design. Prisen bliver . 4.599.000,- inkl. moms, søsat rigget og sejlklar.Kort Nyt
Design er skabt af Faurby Yacht og konstruktør Lars T. Olsen, Danish Marine design. Prisen bliver 4.599.000 kr. søsat rigget og sejlklar.

Første Faurby 460E solgt - levering i foråret 2018

Faurby Yacht har i flere år haft forespørgsler på større Faurby end hidtil bygget. Nu er den på vej i Lunderskov. Designet af konstruktør Lars T. Olsen fra Danish Marine design.

Af Troels Lykke |

Ønskerne til ny større Faurby er blandt andet plads til 3 store kahytter i en båd, der stadig er lang, slank og smuk – og hvor gode sejlegenskaber samtidig bevares.

Behovet efterspørges af kunder, der har ønske om at sejle længere som familie eller kunder, der ønsker at kunne byde forretningsforbindelser med på en sejltur. 

Bådene håndbygges på værftet i Lunderskov ved Kolding i Danmark, hvor skrogene støbes og hvor skotter, døre og andre træ-dele alle fremstilles på værftet. Fremstillingen af formene er påbegyndt, og den første båd skal leveres i april 2018.

Prisen bliver 4.599.000 kr. søsat rigget og sejlklar.

Slank og let trods 46 fod

Faurby 460E er designet til at være slank og hurtig. Den vejer 10 til 30 % mindre end sammenlignelige både – og er dermed hurtigere og nemmere at håndtere for en lille besætning. Alligevel byder den på god plads til 6 voksne om bord, og vil sejle fantastisk på alle kurser, fortæller Faurby til pressen.

Skroget der er støbt med vinylester, med bundramme i stål og den ”direkte” opbygning hvor skotter og anden aptering bygges op og støbes fast direkte på skroget, betyder at Faurby 460E er en let, stærk og stiv båd.

Faurby opfylder drømme

Opbygningen og designet af enhver Faurby-yacht tager udgangspunkt i en forståelse af den kommende ejers drømme, ønsker og behov.

”Vi gør en stor indsats for at forstå vores kunder, og det individuelle behov de hver især har for, at kunne opfylde deres drøm om en sejlbåd. Vores sejlbåde bygges dermed altid fra bunden med hver kundes helt egen signatur“, siger indehaver og direktør fra Faurby Yacht, Thomas Dan Hougaard.

Trods et skrog med slanke linjer konstrueres Faurby 460E således, at den kan opfylde alle ønsker for speciel indretning.

Der bliver mange muligheder: Man kan vælge én eller to agterkøjer, agterkøje som værksted, én eller to toiletter, salon med eller uden stort navigationsbord, pantry i styrbord eller et klassisk L-pantry i bagbord og som altid eget valg af træsorter, udseende på skabe og låger osv. 

”Vi har vores eget støberi og snedkerværksted, og de dygtigste bådebyggere, så alt er muligt“, siger Thomas Dan Hougaard.

Faurby Yachts holder til i Lunderskov og skal denne store båd bygges. Bemærk stævnen, der ikke er helt lodret, hvilket viser det er en Faurby blandt andet.

content-loader
content-loader
content-loader