minbaad.dk
fredag 20. april

Med gasalarm i båden kan potentielt farlige situationer afværges.

Opdag den farlige gas - her er tre alarmer

Siver gas ubemærket ud i båden, kan det få konsekvenser for hele besætningen. Kom gassen i forkøbet med en alarm ombord.

Udstyr | 13-03-2017 09:34 | Af  Sara Sulkjær

Mange bådejere nyder at have gaskomfurer og kogeapparater på gas på båden. Det er dog ikke ufarligt, da en sovende person eksempelvis kan risikere at indånde gassen, hvilket kan få fatale konsekvenser. 

Samtidig er gassen tungere end luft, hvorfor båden vil virke som en gigantisk gasbeholder, som fyldes nedefra, hvis båden har en gas-lækage. 

- Der skal ikke meget til at antænde gassen. En lille gnist kan opstå ved at tænde en lampe eller ved bare at starte motoren, og det kan være nok til at udløse en eksplosion, skriver Palby Marine. 

Herunder viser minbaad.dk derfor tre alarmer, som kan advare dig ved gasudslip: 

Falck gasalarm - 815,00 kr. 

Alarm med testfunktion og høj funktionalitet, lover Palby Marine. Her er desuden sensor, som tjekker for strømtilførsel. Alarmen fungerer i temperaturer mellem -10 og 40 grader. 

Se alarmen hos Palby Marine her

----------

NASA gasdetektor - 899,03 kr. 

Overstiger gasniveauet 10 % af den laveste eksplosive grænse, advarer detektorsystemet fra NASA akustisk såvel som visuelt. Systemet består af en alarmenhed samt fem meter kabel. 

Læs mere hos Hellers her

----------

GasFinder alarm - 1.295,00 kr. 

Alarm med følsomme sensorer, der ved gaslækage udløser sirene. Denne alarm har desuden indbygget relæ, som kan styre andre enheder som eksempelvis lukkeventil for automatisk lukning af gassen via. alarm, forklarer ShipShape. 

Køb alarmen hos ShipShape her

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET