Gå til hoved-indhold
Den samlede vinder af Spækhugger Cup blev besætningen på DEN 266. Foto: Spækhugger CupKapsejlads
Den samlede vinder af Spækhugger Cup blev besætningen på DEN 266. Foto: Spækhugger Cup

Spækhuggere finder inspiration i Sejlsportsligaen

Flere korte sejladser, som kendes fra Ligaen, var det nye koncept bag weekendens Spækhugger Cup. Alle deltagende både fik præmie i Svanemøllen.

Af Sara Sulkjær |

Det er atter blevet cool at sejle Spækhugger - også på kapsejladsbanen. Sejlklubben Sundet og Spækhuggersejlerne i Svanemøllen har således netop afprøvet et nyt kapsejladskoncept inspireret af Sejlsportsligaen

Fire sejladser

Søndag 14. maj inviteredes Spækhugger-sejlere derfor til endagsstævne med morgenmad og første start kl. 11.00, hvorefter i alt fire sejladser af 30-40 minutters varighed blev skudt i gang. Til sidst var der afslutning med moleøl, vand og grillpølser ved Sundets klubhus ved Svanesøen.  

- Sejladserne foregik i det skønneste sejlervejr med 2-6 m/s sydøstlig vind på baner udlagt af Sundets Ligahold, fortæller arrangørerne efterfølgende i en pressemeddelelse. 

11 Spækhuggere havde fundet vej til den nye sejlads, hvor der blev uddelt præmier til samtlige deltagere fra Ryding Maritime og Quantum Sails.

27 Spækhuggere sejler kap i Svanemøllen

Det er da heller ingen tilfældighed, at netop Svanemølle-sejlere står som medarrangører af sejladsen. Af 70 Spækhuggere, som i alt ligger i havnen, er der i år 27 tilmeldte på egen bane til onsdagsmatcherne.  

Den øgede popularitet skyldes især en særdeles velfungerende klasseorganisation og et godt kammeratskab på tværs i klassen, hvor der over en øl hyppigt uddeles erfaringer om forbedringer og trim på de klassiske både. 

Resultater fra søndagens Spækhugger Cup: 

1. DEN 266,   5 point

2. DEN 210,   8 point

3. DEN  17,  16 point

4. DEN 60,   16 point

Der blev hygget på land efter sejladserne. Foto: Spækhugger Cup

DEN 17 kunne tage hjem med en 3. plads i bagagen. Foto: Spækhugger Cup

content-loader
content-loader
content-loader