Gå til hoved-indhold
Toldkrydsjagten Kong Bele lægger hvert år vejen forbi Walsteds Baadeværft. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisKort Nyt
Toldkrydsjagten Kong Bele lægger hvert år vejen forbi Walsteds Baadeværft. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Tysk familie sejler hvert år toldkrydsyacht til Walsted

Walsteds Baadeværft på Thurø har i mere end 25 års serviceret en tysk families ombyggede, tidligere toldkrydsjagt. Fyens.dk gik om bord til en prøvetur i Svendborgsund.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

- Vil du prøve at holde rorpinden, tilbyder tekniker på Walsteds Baadeværft, Henrik Jørgensen Køoøjets udsendte.

Vi er ude på en lille prøvetur i lystyachten Kong Bele. Sejladsen går fra værftet på Thurø til den store flydedok i Svendborg og retur.

Barometret stod på regn, og vinden holdt hviledag, så det blev de halvandet hundrede Perkins diesel-heste, der fik lov at trække os rundt i Sundet.

Et langt bekendtskab

27 tons vejer Kong Bele. Vi skal hilse og sige, at der skal "muller" i Skipper Skræk-klassen til at få den rundt om Sundets bøjer.

For Walsteds Baadeværft er det dog langt fra første gang, at musklerne skal i brug: 

- Vi har haft den hvert år siden starten af 1990'erne, da den fik den helt store renovering, oplyser værftets direktør, Sonja Walsted.

Opgraderes løbende

I samråd med ejer-familien i Hamborg udskiftes og opgraderes Kong Bele løbende og altid med stor respekt for det oprindelige.

Kong Bele står nu ud på sin sæson nummer 138 og udstråler en ligeså lang historie. Med diskret udførte løsninger fra Walsted er den teknisk opgraderet med bl. a. hydrauliske vanter, to rulleforsejl og elektriske spil i cockpit.

- Men rorpinden forbliver nok med håndkraft. Der er ikke rigtig plads til andre løsninger, forklarer Henrik Jørgensen.

Et kig ind i den forårsklargjorte salon viser moderne elektronik - indlagt i mahogni-lakerede rammer og kabinetter. Helt i stil med den øvrige aptering.

Hentet i fredags

Med udgangspunkt i de Østersø-nære havne i Wackerballig og Grauhöft har ejer-familien meget sejlerglæde af sin Kong Bele, inden den hvert efterår leveres til opbevaring og servicering hos Walsted. 

Den flotte yacht blev da også hentet på Thurø i fredags og er dermed klar til endnu en sæson spækket med gode sejleroplevelser for dens ejere. 

Kong Bele er ligesom Svendborg Museums Viking en tidligere toldkrydsjagt. Oprindeligt navn: Dryaden. Byggeår: 1879.

Se flere billeder af yachten her

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader