Gå til hoved-indhold
Brad Jackson, NZL, er ny skipper ombord på team AkzoNobel i 2017-2018 udgave af VOR. Foto: Thierry Martinez/Team AkzoNobel.Kapsejlads
Brad Jackson, NZL, er ny skipper ombord på team AkzoNobel i 2017-2018 udgave af VOR. Foto: Thierry Martinez/Team AkzoNobel.

VOR: Ny skipper ombord på AkzoNobel

Drama før start på lørdag i Alicante. Brad Jackson erstatter Simeon Tienpont som skipper ombord på hollandske AkzoNobel, hvor Nicolai Sehested sejler med.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Brad Jackson, New Zealand, erstatter Simeon Tienpont, Holland, som skipper ombord på team AkzoNobel i Volvo Ocean Race.

Udskiftningen kommer kun seks dage før starten på første distance fra Alicante til Lissabon.

Erfaren Volvo sejler

Brad Jackson har vundet Volvo Ocean Race tre gange før, og det er syvende gang han deltager i sejladsen. I 2014-2015 udgaven af Volvo Ocean Race, coachede han det svenske all-women Team SCA.

Som 25 årig vandt han 1993-1994 udgaven af Volvo Ocean Race, som dengang gik under navnet, Whitbread Round the World Race.

Jackson har aldrig sluttet dårligere end en fjerdeplads i sine deltagelser i Volvo Ocean Race.

Fokus på sejladsen

Brad Jackson udtaler:

- Det er et privilegie at lede et team med så talentfulde og engagerede sejlere. Kvaliteten af teamet ombord på AkzoNobel skal gå til Simeon Tienpont, udtaler Brad Jackson.

Besætningen ombord består blandt andet af 2008-2009 vinder Jules Salter fra Storbritannien. Det er desuden Salters tredje deltagelse i kapsejladsen. Også den olympiske guld vinder Martine Grael fra Brasilien er at finde ombord.

Danske match racing skipper, Nicolai Sehested, samt den unge Brad Farrand fra New Zealand er også med på team AkzoNobel.

Den yngste kvindelige sejler i den nuværende udgave, 23 årige Emily Nagel, er med ombord som trimmer.

Ikke optimal forberedelse

- Jeg er taknemmelig for den støtte jeg har modtaget fra holdet. Det er ikke den optimale forberedelse forud for sejladsen som vi har håbet, men jeg ved at vi kan være klar til start, siger Brad Jackson, skipper ombord på Team AkzoNobel.

content-loader
content-loader
content-loader