Gå til hoved-indhold
På fordækket er en spa, som dækkes til når Ngoni sejler. Foto: boatinternational.com.Kort Nyt
På fordækket er en spa, som dækkes til når Ngoni sejler. Foto: boatinternational.com.

Superyachten Ngoni - 'Et visuelt våben'

Yachten Ngoni er designet af Ed Dubois, som måtte lave flere skitser før ejerens ønske om en hurtig og aggressiv båd blev opfyldt. Ngoni er 190 fod med spa på fordækket, samt træningsrum.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Da Royal Huisman projekt 398 blev annonceret på Monaco Yacht Show 2014, sagde ejeren af Ngoni, "Byg mig et monster. Jeg ønsker ikke et får i ulve forklædning". En båd på 190 fod var hvad ejeren fik.

Klare idéer

Projektleder Godfrey Cray, som har deltaget i Whitbread Round the World Race (før det hed Volvo Ocean Race) og har sejlet Americas Cup, siger:

- Han var meget klar i sine idéer. Han ønskede noget, der ikke var blevet lavet før. Han skubbede virkelig Ed Dubois hårdt, siger Godfrey Cray, som har formået at bygge 14 super yachts herunder otte Dubois-projekter.

Visuelt våben

Ejeren ønskede en båd, der var hurtig og aggressiv, et visuelt våden uden unødvendige systemer. Han ønskede en rigtig sejlbåd og var ikke klar til at gå på kompromis på farten ved at tilføje en masse ekstra kahytter.

Ngonis kaptajn Iain Cook udtaler:

- De første tegninger var ikke gode nok, der var ikke fokuseret på sømands glæde. Vi havde bedt tre arkitekter udarbejde forslag og gav dem to måneder til at udarbejde det perfekte design. Da ejeren mødte Ed Dubois sagde han 'Jeg ved, du kan gøre det bedre', siger Iain Cook.

Ed Dubois gik tilbage til skrivebordet og begyndte at skitsere igen. Denne gang tog han inspiration fra sine tidligere racebåde og indsendte forslaget to uger senere.

- Efter to uger gav han os et design, der ikke var noget vi havde set før, siger Iain Cook.

Se en film om Ngoni her.

Mastersuiten ombord på Ngoni, der er også træningsrum ombord. Foto: Boatinternational.com.

Foto: Boatinternational.com.

content-loader
content-loader
content-loader