Gå til hoved-indhold
Danmarks Naturfredningsforening frygter konsekvenserne for dyrelivet, hvis stor marina i Nyborg anlægges.Kort Nyt
Danmarks Naturfredningsforening frygter konsekvenserne for dyrelivet, hvis stor marina i Nyborg anlægges.

Marsvin giver problemer i anlægning af Nyborg marina

Marsvin bestand i Storebælt sætter muligvis en stopper for byggeriet af stor marina i Nyborg. Konsekvenserne undersøges så dyrelivet skades mindst muligt.

 

Af Maria Ravn Jürgensen |

En stor bestand af marsvin i Storebælt sætter måske en stopper for anlægningen af en stor marina med op til 2.800 bådepladser i Nyborg.

Miljø- og Fødevareklagenævnet samt Danmarks Naturfredningsforening, DN, undersøger konsekvenserne af byggeri i naturområdet som er beskyttet af både nationale- og EU-love for at passe på dyrelivet.

Biolog, Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening fortæller om konsekvenserne af byggeriet

- Vi er glade for, at konsekvenserne skal undersøges, da vi er bekymrede for, om larmen fra de mange motorbåde vil skræmme hvalerne væk. Larm i havet er et generelt og voksende problem for havpattedyr, og området i Storebælt er et af Danmarks vigtigste for marsvinene. Derfor skal man være sikker på, at marsvinene stadig vil kunne bo der. Det siger lovene også helt tydeligt, siger biolog i Danmarks Naturfredningsforening Bo Håkansson.

Kystdirektoratet gav i 2015 tilladelse til byggeriet, hvorefter Miljø- og Fødevareklagenævnet gav Danmarks Naturfredningsforening ret i at der ikke lå en fyldestgørende faglig vurdering til grunde for byggeriet.

Langt forløb

Bo Håkansson påpeger i den sammenhæng.

- Marinaen ville støde op til områder der er beskyttet af flere love, hvor der kræves særlig grundlag og dokumentation for byggeri. Dokumentation som ansøgningen om marinaen ikke indeholdt.

- Danmarks Naturfredningsforening har blot klaget over den mangelfulde ansøgning, som Kystdirektoratet har bygget tilladelsen på, udtaler Bo Håkansson.

Miljø-og Fødevareklagenævnet har nu givet Danmarks Naturfredningsforening ret og sagen er sendt til genbehandling i Kystdirektoratet.

Kilde: Danmarks Naturfredningsforening
content-loader
content-loader
content-loader