Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Silverrudder filmet fra drone i Lillebælt lørdag morgen

Tom M. Petersen var på pletten i morges i Lillebælt, hvor der var flot lys og meget let vind, mens de 400 solosejlere kom frem styrbord om Fyn. Nyd filmen. Sejladsen ramt af vindstille.

Af Troels Lykke |

Stævneleder Ole Ingemann forklarer klokken 9 lørdag morgen til minbaad.dk:

- Starterne var et fantastisk syn med Svendborg Sund fyldt med farverige spilere. Der var rigtig mange tilskuere på havnen. I 5. start var 4. start ikke nået da Svendborg Sund Broen, og Ærøfærgen skulle også lige forbi. Fantastisk syn (og lidt nervepirrende), men stor ros til alle såvel sejlere og færger. Det var godt sømandsskab udvist af alle.

Se Youtube-interview med solosejler Anders Mortensen.

Vinden er væk flere steder

Ole Ingemann fortæller videre:

- Her til morgen har vi 265 både på vandet. En båd, Black Marlin, trimaran, mangler 10 sømil til Lillegrund, før kursen sættes ned gennem Storebælt. Den sejler ni knob på en laber brise. Feltet er på vej ud af Lillebælt med god fart mod Æbelø.

Siden er vinden faldet, og X4-sejler Henrik Jørgensen fra Rungsted foralte kl. 13.30 cirka, at han er ved at udgå, da vinden er væk.

Den første båd er tæt på Lundeborg, det er Black Marlin med Jan Andersen. Mange sejler nu 6,5 knob. Der er en stor klump ved Nordfyn.

Den bageste båd ligger ved den nye Lillebæltsbro. Han sejler to knob, fortæller Ole Ingemann kl 15.04.

Se hvor sejlerne er lige nu via TracTrac

X4-sejler Henrik Jørgensen skød foto klokken 13.30 ved Endelave og skrev på Facebook: - Med udsigten til INGEN VIND samt det faktum, at det er tvivlsomt, at jeg når til Svendborg, vælger jeg at udgå...ærgeligt. Han fortæller også, at det var en nat med mange strøm- og vindhuller. Foto: Henrik Jørgensen

Pletskud fra fredag formiddag fra Svendborg Sundbroen. - Bådene ramte ikke broen, fortæller fotograf Jacob Schäfer fra xyphoto.dk 

Sejler på grund i Silverrudder. Foto: Lars Bræstrup

Sådan var udsynet fra Henrik Jørgensens X4 i morges.

Sådan så det ud i morges på gps-tracking. Se resultatlisten

content-loader
content-loader
content-loader