Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Sejlerfamilie bliver reddet på Atlanten

Hanse-båd med tre voksne og to børn på ni og syv mister roret tæt på Barbados. Se familien blive reddet efter tre dage i 4 til 6 meter høje bølger.

Af Sara Sulkjær |

Et forældrepar med dreng og pige samt moderens stedfar tog et barskt skridt ind i det nye år.

Tidlig morgen 21. december blev de reddet af en anden sejlbåd efter tre dage uden ror i Atlanterhavsbølgerne - blot to døgns sejlads fra målet, Barbados. 

Med op til 30 knobs vind og 4-6 meter høje bølger måtte den nødstedte familie tage imod flere knock-downs, mens det hårde vejr ligeledes gjorde det umuligt at lave nødror, som kunne modstå forholdene. 

Faren ville blive på båden

Det var derfor umiddelbart utænkeligt for familien at nå land, hvorfor en britisk sejlbåd efter tre dage kom dem til undsætning. Det fik dog ikke James, far og skipper på Hanse-båden, til at opgive. Han holdt stædigt fast i beslutningen om at få båden i land: 

- Jeg forsøgte at sove, hverken Tony (stedfar, red.) eller jeg selv havde sovet i tre dage, men det eneste jeg kunne tænke på var at efterlade James, eller hvordan børnene ville håndtere at efterlade James, eller hvordan det ville blive for James, når vi forlod... Dybest set græd jeg bare meget, skriver moderen Fran inden evakueringen på familiens blog. 

Efter at den resterende familie via. redningsflåde var bragt i sikkerhed hos de hjælpende lystsejlere, måtte James dog opgive sit forsøg og ligeledes gå ombord på den britiske båd.

Familien er nu i sikkerhed på Martinique efter i alt 20 dage på havet. Læs mere om familiens hårde oplevelse på deres blog her samt hos deres redningsmænd her

Kilder: Westerly Adventures og Monday Never

content-loader
content-loader
content-loader