Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Burling og co. har matchpoint.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Team New Zealand nu matchpoint i America's Cup - nu video

Peter Burling og co var suveræne i søndagens to sejladser. I anden sejlads kollapsede de dyre Oracle-drenge, da de tabte starten med 14 sekunder og fik straf for at sejle over sidelinjen.

Af Troels Lykke |

Mandag klokken 19 sejles der atter i det 35. America's Cup. Det bliver måske den sidste i denne omgang, for newzealænderne fører 6-1 og den der først opnår syv sejre har vundet cuppen.

Team New Zealand sejlede i søndagens sidste sejlads langt bedre. De vandt starten med 14 sekunder, den nye upcoming superstar i America's Cup, Peter Burling, fik America's Cup-veteranen til at ligne en nybegynder, da han bliver fanget som luv båd før start og bliver luffet op før start og har svært ved at starte foiling, mens kiwierne stryger mod startlinjen og vinder starten med 14 sekunder, hvilket er uhørt meget i America's Cup, når der startes med 30 knob.

Senere begår det pressede Oracle-hold en yderligere fejl, da de sejler ud over den imaginære sidelinje, hvilket giver en straf. Skak mat.

100 procent foiling

Dertil skal lægges at kiwierne sejler med 100 procent 'flytime', de foiler hele tiden, mens Oracle er nede på 95.

Kiwierne ligner vindere, når der sejles i morgen, men har Peter Burling nerverne til at fuldføre sejren?

I baghovedet ved newzealænderne at Oracle var bagud 1-8 i cuppen for fire år siden, men vandt 9-8.

Igen var det fantastisk at se sejladsen på min mobil, 56 kroner for fantastisk sejlads på AC-appen, og i dag var Christian Kamp fra Artemis kommentator og bidrog med gode pointer.

Oracle dummede sig i dag, big time.

content-loader
content-loader
content-loader