Gå til hoved-indhold
Yachtbroker starter med udlejning af de to LM27-motorsejlere, Sisu og Nusser. Bådene er købt i henholdsvis Kerteminde og Nyborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisTur
Yachtbroker starter med udlejning af de to LM27-motorsejlere, Sisu og Nusser. Bådene er købt i henholdsvis Kerteminde og Nyborg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

To LM 27'ere skal få unge på vandet

Yachtbroker i Svendborg udvider med to charterbåde til ture i Det Sydfynske Øhav. De skal sikre flere bådlejere - særligt i den yngre generation.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Yachtbroker i Svendborg er knopskudt med et nyt forretningsområde. Den landsdækkende, Svendborg-baserede formidler af brugte lystbåde har etableret et charterbureau.

Fra liggepladser ved Yachtbrokers hovedkontor først på Frederiksøen udlejes nu lystbåde til sejlads i Det Sydfynske Øhav.

Forretning og en ny generation

Mikkel Synnestvedt fra Yachtbroker lægger ikke skjul på, at charter-afdelingen er etableret for måske at kunne få bådlejere til at blive brugtbådskunder.

- Men der ligger også i det, at vi gerne vil have nogle flere yngre mennesker ud på vandet, siger Mikkel Synnestvedt til Koøjet.

Yachtbroker Charter, som den nye gren af forretningen hedder, har til udlejningsformål anskaffet to motorsejlere.

Bådene, som er af den populære og solide konstruktion LM 27, blev tegnet af Palle Mortensen i 1972 og er bygget i omkring 1500 eksemplarer.

Nogle år efter kom den lignende og mere moderne udseende LM28. Begge typer har såvel mindre som større søskende i den store LM-familie.

- LM27 er en sikker og robust båd til udlejnings-formål. Den har fin plads til et par eller til en lille familie, siger Bjarne Huusfeldt fra Yachtbroker.

Må kun sejle i Det Sydfynske

Bådene kan lejes for en uge ad gangen. Rammen fra bureauet er, at de kun må sejle i Det Sydfynske Øhav. Yachtbroker kan på GPS følge bådenes position og kan om fornødent levere råd eller assistance.

- Vi er kommet godt fra start. Begge både er lejet ud i hele juli, siger Mikkel Synnestvedt, der sammen med Kim Winther Sørensen står bag den nye charter-afdeling.

Bådene udlejes på ugebasis. Nu i højsæsonen koster det 6000 kr. I for- og eftersæson er det lidt billigere. Oveni lejeprisen kommer et depositum. Begge både er udrustet og sejlklar.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader