minbaad.dk
onsdag 14. november

Glade danskere i Belgien.

VM i Laser 4.7 gav vigtig erfaring til danskerne

Bedste danske dreng blev Christian Spodsberg som nummer 37 i guldfeltet, mens bedste pige blev Josephine Heegaard i sølvfelt med 19. plads ved VM i Belgien.

Kapsejlads | 26-07-2017 15:58 | Af  Troels Lykke

VM i Laser 4.7 er overstået. Det blev ikke til nogen medaljer til Danmark denne gang. Til gengæld er sejlerne kommet hjem med værdifuld erfaring i rygsækken, fortæller Per Spodsbjerg fra Middelfart Sejlklub.

Stævnet i Belgien har budt på udfordrende vejrforhold hele ugen. Der har været dage, hvor der var for meget vind til at sejle, og nogle dage nærmest vindstille.

Kombineret med vinddrejninger og strøm, gav det store udsving i resultaterne for deltagerne.

Den største udfordring var uden tvivl strømforholdene i den engelske kanal, hvor tidevand påvirker vandstanden med adskillige meter hver 6. time.

En dansker i guldfelt

Trods svingende resultater henover ugen, lykkedes det at få én dansker i guldfeltet og 3 i sølvfeltet. Det var tæt på at 3 danskere kom i guldfeltet, men marginalerne var ikke på danskernes side i år. 

Laser association Denmark(LAD) og Dansk Sejlunion har tilrettelagt et træningsforløb for deltagerne til dette års VM for Laser 4.7 i Nieuwpoort i Belgien.

Forløbet består af stævnerne YES i Kiel og Warnemünde Woche samt træningssamling i Egå op til VM, så sejlerne har haft lejlighed til at træne både store stævner og teknik i forberedelsen op til VM.

Optakt til VM gik godt

Optakten til VM er gået over al forventning. Ved YES i Kiel gjorde mange af de danske sejlere en god figur, med bedste placeringer til Christian Winkler og Christian Spodsberg som hhv. nr 4 og 5.

Stævnet Warnemünde Woche blev vundet af Christian Spodsberg og Johan Schubert sikrede sig 3. pladsen.

Endelig deltog Johan Schubert  i Kieler Woche, og fik en 2. plads. Trænerne Mikkel Korsby og Sofie Slotsgaard har været gennemgående for 4.7 gruppen, og det har sikret en rød tråd gennem forløbet.

Vi har mange dygtige sejlere i 4.7 gruppen i Danmark, og en målrettet indsats fra Dansk Sejlunion og LAD ser ud til at danne grobund for et stærkt miljø for de yngste lasersejlere i dansk sejlsport fremover.

Danske placeringer:

Guldfelt drenge: Christian Spodsberg nr. 37

Sølvfelt drenge: Johan Schubert nr. 2

Sølvfelt drenge: Christian Winkler nr. 14

Emerald drenge:  Kasper Spodsberg nr. 13

Sølvfelt piger:  Josephine Heegaard nr. 19

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET