Gå til hoved-indhold
På vandet vil der være speedtest i fire forskellige klasser. Foto: KDYKort Nyt
På vandet vil der være speedtest i fire forskellige klasser. Foto: KDY

Oplev 60.000 hk i Tuborg Havn

Den første weekend i juli kommer Copenhagen Poker Run til Tuborg Havn. Se mere end 60 potente og spændende racerbåde, speedtest udenfor havnen og meget mere.

Af Sara Sulkjær |

”Copenhagen Poker Run” er det største powerboat-event i Europa, arrangeret af Powerboats.dk. Et spændende arrangement, som Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) i den kommende weekend åbner sin havn for. 

Her anvender deltagerne deres speedbåde til at samle spillekort ind ved forskellige positioner i Øresund. Den speedbåd og besætning, som har den bedste ”Poker Hånd”, vinder. 

”Gentlemen start your engines”

Starten går fra Islands Brygge om morgenen kl. 10.00, hvor der sejles nogle timer inden frokost på Flakfortet. Afgang fra Flakfortet kl. 14.00 for en tur rundt om Hven. 

Alle bådene ankommer til Tuborg Havn om eftermiddagen, hvor der vil være en masse aktiviteter for publikum, inden alle deltagerne har en festlig aften med live DJ i klubhusets restaurant Address, som bliver afsluttet med fyrværkeri. 

Kl. 21.30 vil alle både desuden starte deres motorer samtidig i nogle minutter til det, der traditionen tro går under navnet ”Gentlemen start your engines”. Har du nogensinde overvejet, hvordan 60.000 hestekræfter lyder, har du altså muligheden for at finde svaret her. 

Europas hurtigste speedbåde

Foruden mellem 60-70 powerboats forventer KDY og Tuborg Havn, at også mange tilskuere vil lægge vejen forbi havnen i løbet af lørdag eftermiddag for at se bådene samt følge afslutningen på speedtesten lige udenfor havnen. 

- Du vil kunne se nogen af Europas hurtigste speedbåde i og udenfor havnen. Det bliver også muligt at kigge nærmere på luksus sportsvogne og helikoptere, garanterer KDY i en pressemeddelelse. 

Rockstar Energy Drink præsenterer deres nyeste Formula 4 racerbil, mens Formula Automobile viser nogle af deres nyeste Ferrari-modeller. Der vil ligeledes være boder med mad og drikke.

Kom i god tid

Tilskuere opfordres til at komme i god tid, og meget gerne til fods eller på cykel, da tilskuere i bil skal være opmærksom på, at der ikke kan parkeres i nærheden af KDY’s klubhus. 

Al parkering henvises derfor til P-kælderen ved Waterfront, andre P-arealer ved kontorområderne, der ikke anvendes i weekenderne, eller på villavejene vest for Strandvejen. 

Tilskuere på vandet skal være opmærksomme på de udlagte gates, ligesom der vil være Safety Boats langs banen, hvis anvisninger man skal være opmærksom på. 

Program for lørdag d. 1. juli: 

15.00: Havnen åbnes for publikum

15.30: 60 powerboats ankommer til Tuborg Havn

16.15: Powerboat Show

17.00: Speed test i 3 bådklasser - vedhæftet kort for Speed Test 2017

18.00: Bådene bliver udstillet for publikum

Læs mere om eventen her.

Herunder er ruterne, som du som sejler særligt skal være opmærksom på under sejladsen: 

content-loader
content-loader
content-loader