Gå til hoved-indhold
Nye havnearealer i Aarhus giver mulighed for mere end et par tusinde tilskuere mindst. Fra på torsdag sejles der M32 samme sted med Jonas Warrer og Michael Hestbæk i hver sin båd. Fotos: Troels LykkeKapsejlads
Nye havnearealer i Aarhus giver mulighed for mere end et par tusinde tilskuere mindst. Fra på torsdag sejles der M32 samme sted med Jonas Warrer og Michael Hestbæk i hver sin båd. Fotos: Troels Lykke

Warrer og Wolsing: Fed kulisse i Aarhus

Peter Warrer, rorsmand fra Aarhus og Peter Wolsing, leder af Sejlsportsligaen er enige om succes-setup. KDY, Horsens og Frederikshavn i front. Finale i dag fra 10 til 15. Se galleri.

Af Troels Lykke |

18 mandskaber fra hele Danmark kæmper i dag fra klokken 10 til 15 i sejlklubbernes Sejlsportsliga, DM for klubhold.

Det skriver Aarhus Stiftstidende i dag.

Det foregår foran de nye havnearealer, som strækker sig mellem Dokk1 og Navitas. Telte og boder var sat op tæt på Dokk1, hvor Dansk Sejlunions populære Sejlsportsliga har deres epicenter.

Her sejler de mange klubhold ud og kæmper på de sporty J/70ere, som hver har fire mand om bord.

Landkrabber får info

Ved siden af Dokk1, er der også kommentatorer (se dem her), som forklarer selv landkrabber hvad sejladsen går ud på.

Cirka tusinde tilskuere var fordelt på de nye havnearealer, tilskuertallet var dog løftet af at kongeskibet Dannebrog også lå ved kajen, ved Navitas-bygningen.

Fra kajen så vi tætte dueller, hvor vi kun 75 meter væk kunne høre, at der der blev råbt plads ved mærke og protest efter flere kollisioner. Noget to dommerbåde reagerede ved med flag og fløjte.

Nordbjerg fik rødt flag

Flere straffe blev uddelt. Dog ikke til Peter Warrer og mandskab fra Aarhus Sejlklub, i den sejlads vi fulgte fredag.

Her kom tre både i konflikt ved et rundingsmærke, hvor Lars Nordbjærg fra Skovshoved fik rødt flag for grov forseelse, og det betød af Aarhus-holdet kunne glide i front og holde føringen i mål, det var dog sejlklubber fra KDY med Henrik Jensen, samt Horsens og Frederikshavn, der førte Sejlsportsligaens 1. division om lørdagen ved redaktionens slutning. Se stilling lige nu

Aarhus kæmper for at blive i 1. division

Faktisk kæmper Aarhus Sejlklub for at holde sig i 1. division, efter de blev sidst i de to første stævner i år.

Den 64-årige Peter Warrer, der tidligere er dobbelt verdensmester i Optimistjolle i 60erne og senere i 80erne vandt X-79 EM, forklarer om holdets formåen.

- Vinden springer en del herinde fordi der er mange bygninger, men det er de samme, der vinder hver gang alligevel, det handler meget om at lede efter vindtryk på banen. Vi vil gøre alt for at skabe et resultat, så klubben ikke rykker ned, siger sejleren, der er alderspræsident i stævnet. Men om bord han har dog unge gaster i form af taktiker Kristian Kirketerp, Dennis Dengsøe og Anders Yde. Om stævnets placering siger Peter Warrer begejstret til Aarhus Stiftstidende og minbaad.dk.

Warrer og Wolsing: Fed kulisse

- Det er en fed kulisse for sejlsporten, også for landkrabber, der får forklaret hvad det går ud på af kommentatorer, men noget som tilskuere forstår er de mange mærkerundinger, der kan man se hvem som fører, siger Peter Warrer.

Chef for Sejlsportsligaen, Peter Wolsing fra Dansk Sejlunion, er også begejstret for sejladsens placering.

- Det er en kæmpe succes med stævnet her. Bådene er så tæt på land, så vi kan inddrage publikum og byen her under Aarhus Festuge. Vi er meget begejstret for at sejle her i Aarhus ved Dokk1 og vi kommer igen, siger Wolsing. 

Se galleri fra sejlads i fredags

Lars Nordbjerg, tidligere liga-vinder (th), tvinger sig plads på bagbord halse og får velfortjent straf, efter Peter Warrer protesterer. KDYeren Henrik Jensen protesterede også. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader