Gå til hoved-indhold
Henrik Reese får her en god start i Folkebåden DEN 703. Foto: Aabenraa Sejl ClubKapsejlads
Henrik Reese får her en god start i Folkebåden DEN 703. Foto: Aabenraa Sejl Club

Reese vinder aftenkapsejlads i Aabenraa

- Man bliver aldrig for gammel til at lære nyt om trim med en ny alu-mast, fortæller 71-årige Folkebåds-sejler Henrik Reese. Han er tidligere dobbelt verdensmester i H-båd, som han solgte tidligere.

Af Troels Lykke |

Henrik Reese er andet end bådforhandler i Aabenraa. Han er også æresmedlem af Aabenraa Sejl Club, ASC.

Han købte for et par år siden igen en Drage, som han før har vundet DM i, men solgte den igen.

Der er ingen aktive Drage-sejlere i byen, men der er masser af Folkebåde, og derfor købte han en lynhurtig Folkebåd i Kolding. En båd, der har vundet DM flere gange.

Nu har han vundet den lokale aftenkapsejlads gennem hele sæsonen med supergasten Kristian Hansen, der har vundet DM flere gange.

Nogle gange er Per Jørgensen også med, han er ubetinget en af Danmarks bedste Folkebåds-sejlere.

Vandt en del i H-båd - han også solgte

Men 71-årige Reese kan nu også selv sejle, har han bevist gennem livet.

Ikke færre end to VM-guld i H-båd med Poul Richard Høj Jensen har han vundet som gast, ligesom han også selv har styret båden til DM- og NM-guld i klassen, som han forhandlede i mange år og solgte over 250 af. DM-guld i Solingen er det også blevet til.

Om at sejle Folkebåd, forklarer Reese til minbaad.dk

- Folkebåden er en rigtig svær langkølet båd at holde fart i, det kræver, at man er 100 procent på forkant, den må bare ikke gå i stå, det kan hurtigt koste flere bådlængder til konkurrenterne, inden der kommer gang igen i båden. Den føles tung på alle måder i forhold til Dragen, som også er en langkølet båd. Kort og godt, det er yderst udfordrende at sejle stærkt i en folkebåd, fortæller sejleren.

Båd vandt Kieleruge og blev toer i Guldpokal i år

Han har da også gode folk om bord.

- Jeg har fået en ny supergast i år, Kristian Hansen, som har sejlet og stadig indimellem sejler med Per Jørgensen, der er flyttet fra Kolding til Aabenraa og nu er fast gast hos mig til aftenkapsejladser. Jeg har så også kunne glæde mig over, at Per er fulgt lidt efter Kristian om torsdagen og dermed også har gastet hos mig ind i mellem.

- Og man bliver aldrig for gammel til at lære nyt om sejlads og trim. Per har så også lånt "Evergreen "til Kielerugen, hvor han vandt og til Guldpokal i Kerteminde, hvor han blev nummer to, siger han og fortæller, at det har været hyggeligt, og at han ser frem til sæsonen 2018.

De tre ejere af Reese Marin. Fra venstre ses Henrik Reese, Michael Hohmann og Kasper Reese. Både Michael og Kasper er også gaster på Folkebåden indimellem. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader