Gå til hoved-indhold
Den franske Vendée Globe-vinder Armel Le Cleac'h er blandt de nominerede til årets pris. Foto: Jean Marie Loit / DPPI / Vendée GlobeKort Nyt
Den franske Vendée Globe-vinder Armel Le Cleac'h er blandt de nominerede til årets pris. Foto: Jean Marie Loit / DPPI / Vendée Globe
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Hvem er årets sejler 2017?

De otte sejlere, der er med i opløbet om prisen som den bedste sejler i 2017 i verden, er nu fundet. Vendée Globe-vinder, America's Cup-sejlere og rekordholder er blandt de nominerede.

Af Sara Sulkjær |

En af de mest prestigefyldte priser i sejlsport skal 7. november uddeles i Puerto Vallarta, Mexico. De i alt 80 sejlere, der mellem 19. september 2016 og 3. august 2017 har leveret ekstraordinære præstationer på vandet, er nu blevet til otte, som kan vinde den anerkendte titel.

Sejlere, der alle kæmper om at vinde 2017 Rolex World Sailor of the Year Award, som gives til den bedste kvindelige og mandlige sejler eller besætning. 

Det er verdensorganisationen World Sailing, der sammen med navnesponsoreren Rolex, står bag prisen, som siden 1994 er uddelt til sejlere, der har ydet en ekstraordinær indsats det forgangne år. 

Se de nominerede til 2017 Rolex World Sailor of the Year Award herunder: 

Kvinder

Marit Bouwmeester (NED): Laser Radial-sejleren vandt ikke blot OL-guld i 2016, men sikrede sig også guldmedaljen ved den afsluttede World Cup i Melbourne. Efter at have kæmpet med skader gjorde sejleren comeback ved VM i august, hvor hun vandt sin tredje VM-titel. 

Martine Grael og Kahena Kunze (BRA): 49erFX-pigerne vandt ligeledes guld i Rio, mens de var godt sejlende i World Cup-serien. Ved det nyligt overståede VM i Portugal blev det dog kun til en sølvmedalje til pigerne, hvor danske Jena og Katja snuppede guldet. 

Sarah-Quita Offringa (ARU): Vindsurferen har i høj grad domineret World Touren. I 2008 vandt Offringa sin første freestyle-VM-titel. En præstation, hun i 2017 gentog for 10. gang i træk. Surferen gør det desuden godt i flere andre discipliner.

Tara Pacheco (ESP): Pacheco har, sammen med Fernando Echávarri, i høj grad sat sig på Nacra 17-sejladsen, hvor de har vundet flere flotte sejler i 2017. Ved VM i Frankrig, hvor Nacra'en var fuldt foilende, blev parret på toppen og vandt sølv. 

Mænd

Glenn Ashby (AUS): Ashby arbejdede i fire år benhårdt for at gøre Emirates Team New Zealand klar til America's Cup. En mission, der lykkedes til fulde, da teamet slog de forsvarende vindere fra Oracle. Ashby er ikke blot en fremragende sejler, men var også med til at designe vinderbåden. 

Peter Burling (NZL): Rorsmanden på Emirates Team New Zealand formåede at holde hovedet koldt gennem hele America's Cup. Selv ikke en dramatisk kæntring kunne få sejleren ud af kurs, og han kunne fortjent løfte pokalen med en 7-1 sejr over Oracle. 

Thomas Coville (FRA): 2016 blev året, hvor det endelig lykkedes solosejleren at slå singlehanded-rekorden Jorden rundt. Med en tid på blot 49 dage, 3 timer, 4 minutter og 28 sekunder skar sejleren hele otte dage af den tidligere rekord. 

Armel Le Cleac'h (FRA): Solosejleren imponerede i Vendée Globe, hvor han formåede at holde Alex Thomson bag sig. Da han efter 74 dage sejlede over målstregen, var der ingen tvivl om sejlerens Vendée Globe-sejr og rekord. 

Se de nominerede i videoen øverst i artiklen. 

content-loader
content-loader
content-loader