Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Furunos nye NAVpilot-300 er med Blutooth fjernbetjening

Furuno lancerer ny motorbådsautopilot NAVpilot-300 med helt ny funktion. Du udpeger blot med fjernbetjening, hvor du vil sejle hen.

Af Troels Lykke |

Den nye autopilot bygger på de velafprøvede algoritmer, der også benyttes i NAVpilot -711C, og som giver helt enestående styreegenskaber. 

Det robuste og lysstærke display er det samme som benyttes i  FURUNO’s sidste nye instrumentserie. 

Det fortæller Troels Wang Hansen fra Furuno i Hvidovre

NAVpilot-300 er baseret på tilslutning til andet udstyr via NMEA-2000, hvilket gør det uhørt nemt at tilkoble kompas, kortplotter og ekstra betjeningsenheder, hvis dette skulle ønskes. 

Blutooth fjernbetjening

Det nok mest bemærkelsesværdige ved NAVpilot-300 er den helt nye Gesture Control – en Bluetooth fjernbetjening - lige til at have i en rem om nakken eller i en lomme. 

Betjening er simpel - ved blot at trygge og holde ”G” nede på fjernbetjeningen, pege i en ønsket sejlretning og slippe ”G” ændres kursen til den nye kurs - helt enkelt og intuitivt. 

Du behøver ikke at befinde dig på styrepladsen - nye kurser kan sættes, hvor du nu end befinder sig om bord.

NAVpilot-300 leveres med SABIKI-mode funktionen, kendt fra NAVpilot-711C.

Meget anvendeligt til fiskeri over en grund

Med SABIKI-mode kan autopiloten sættes til at bakke fartøjet op i vind og/eller strømretningen og holde kursen med lav fart, uden at falde af, en funktion som sætter store krav til fartøjsførere, der manuelt vil udføre en tilsvarende sejlads.

Således kan fartøjet holdes på en fast plads over grunden uagtet vind og vejr – meget anvendeligt ved fiskeri over en grund, hvor der er en del strøm i vandet, men også ved havneindløb eller andre steder med tæt trafik, hvor sikker positionering ved lav fart er ønskelig. 

content-loader
content-loader
content-loader