Gå til hoved-indhold
- Lige nu er situationen god. Skibet ligger helt fast, og det rykker sig ikke.Kort Nyt
Lige nu er situationen god. Skibet ligger helt fast, og det rykker sig ikke. Arkivfoto: Troels Lykke

Stort fragtskib på grund i Femern Bælt

Det 225 meter lange fragtskib ”Star of Sawara” er grundstødt mellem Gedser på Falster og Vorpommern i Tyskland.

Af Gustav Sørvin Schousboe |

Fragtskibet ”Star of Sawara” sejler under Panama-flag og var på vej til USA med en ladning af kunstgødning, da det tirsdag eftermiddag gik på grund i Femern Bælt.

- Skibet stikker 13 meter, og derfor skulle det sejle ad dybvandsrenden ved Gedser, men det kom ud af renden og gik på grund, siger vagtholdslederen hos Forsvarets Operationscenter til Ritzau.

- Lige nu er situationen god. Skibet ligger helt fast, og det rykker sig ikke. Vi forventer, at vi modtager en bjergningsplan i dag. Så snart den er godkendt af Søfartsstyrelsen går de i gang med at fjerne skibet, siger Klaus Thing Rasmussen, vagtholdsleder i Forsvarets Operationscenter, til TV ØST.

Miljøfartøj er til stede

Det danske miljøfartøj Gunnar Thorsen ligger ved det 225 meter lange fragtskib, og observerer om skibet udgør en miljøtrussel. Samtidig har der også været en miljøflyver på vingerne for at se om skibet lækker olie.

På nuværende tidspunkt er der ikke tegn på olieudslip eller udslip fra lasten af det grundstødte skib, men miljøskibet bliver liggende indtil fragtskibet er er trukket fri og er på en sikker ankerplads, hvor skibet kan undersøges, siger vagtholdslederen.

kilde: tveast

content-loader
content-loader
content-loader