Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Philip Guhle har været professionel i mange år og bor nu i Californien med sin familie, han skal dog flytte snart, han ved ikke hvor hen endnu - måske en autocamper med hustru og børn. Foto: VMRT

Prof-sejler Guhle forklarer om matchrace i USA

Nicolai Sehested og Joachim Aschenbrenner havde svær første dag i Long Beach i Congressional Cup, mens det går bedre for Phillip Guhle hos svenske Berntsson.

Af Troels Lykke |

Vi har været i kontakt med Philip Guhle, der lige nu sejler matchrace i Californien i Congressional Cup, der slutter den 3. april, to danske hold, Sehested og Achenbrenner er blandt et af de 12 hold, der sejler om 75.000 us dollars, heraf 33.000 til vinderen. 

35-årige Phillip Guhle forklarer.

- Vi sejler i Long Beach nu. Jeg er hyret af Johnie Berntsson og vi havde en god dag. I sidste uge havde jeg æren at sejle med David Storrs (72 år) og hjalp ham med at kvalificere sig til Congressional Cup, fed fornemmelse.

Om David Storrs fortæller han.

- David er den rareste mand i verden der for 6 år siden ikke havde sejlet match race, han er 72 år og har fået en hjerte transplantation. Hans mål var at deltage i Congressional Cup og sidste år slog jeg ham ud af kvalifikationen med Scott Dickson. I år bad han mig så hjælpe ham, det lykkedes i år og nu skal han sejle mod de bedste i verden her.

Ligger helt fremme efter tre sejre

Om resultat i Californien siger han.

- De sidste tre år har jeg været hyret til kvalifikationsstævnet og hjulpet tre hold videre og efterfølgende sprunget på andre hold. Det samme er sket i år hvor jeg sejler med Johnie Berntsson. Vi har slået Sehested, Aschenbrenner, Robertson og Steele i de første 4 race, smed en dum een mod Harry Price. Vi glæder os til i morgen, det føles godt.

Tvunget til at flytte

- På den private front er der vild flytterod da jeg flytter ud af mit hus efter tre år og skal være ude inden 9. april. Congressional Cup slutter den 3.

- På ryggen er de her cupping massage som der også var en del snak om til OL. Mine knæ mangler meniskers og korsbånd, min skulder er revet i stykker, men jeg fortsætter med matchrace, siger Philip Guhle til minbaad.dk i dag.

Nu er tidligere Vestas-jordomsejler Nicolai Sehested i Californien med den anden Vestas-sejler Peter Wibroe. De fik ikke den bedste start.

Guhle står her midt i båden på den svenske båd.

content-loader
content-loader
content-loader