minbaad.dk
torsdag 19. april

FD-VM: Bojsen-Møller på andenplads men kun til låns

- Vi har haft en super dag i ret let vind på 3-4 m/sek. og lavede en første og en anden i guldfeltet, fortæller Jørgen Bojsen-Møller fra VM i Italien.

Kapsejlads | 30-09-2017 07:25 | Af  Troels Lykke

I dag (fredag) blev de første to ud af tre finalesejladser sejlet ved FD VM, og det er endeligt gået nogenlunde, som vi havde håbet, vores VM ville forme sig, fortæller Jørgen Bojsen-Møller fra VM i Italien, hvor han sejler med sin bror Jacob.

Vi har haft en super dag i ret let vind på 3-4m/s og lavede en første og en anden i guldfeltet.

Kan ikke forbedre sig

Alle både, der lå foran os i det samlede resultat, havde mindst én dårlig placering, så vi er rykket helt frem på andenpladsen i stævnet. Denne placering er dog kun til ”låns”, indtil sidste sejlads er sejlet i morgen.

Reglerne er nemlig sådan, at der kan trækkes én af de seks kvalifikationssejladser fra og én af de tre finalesejladser (hvis alle tre bliver sejlet). Vi kan således stort set ikke forbedre os.

Selv om vi skulle vinde i morgen, vil det kun betyde ét point, da vi så trækker andenpladsen, men desværre skal beholde dårligere sejladser fra kvalifikationsserien.

Derimod kan andre både komme af med en af dagens dårlige placeringer, men alt i alt en meget tilfredsstillende dag.

Stadig tyvstartet

Lidt malurt kom der dog i bægeret, idet vores anmodning om godtgørelse for ocs ikke kom igennem. Efter en time afgjorde juryen, at det ikke var tilstrækkeligt bevist, at pin-end båden havde lavet en fejl.

Høringen involverede bl.a. repræsentanter for trackingsystemet, fordi det viste, at vi ikke var helt fremme i starten. Havde vi fået vores tredjeplads tilbage, var vi pludseligt igen blevet titelkandidater.

Som nævnt kan det kun gå baglæns, når sidste sejlads sejles lørag. Det er ikke så tit, at vindstille er en fordel, men... skriver Jørgen Bojsen-Møller.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET