minbaad.dk
søndag 22. juli

Jes Gram-Hansen bor i dag i Schweiz, men er netop nu hjemme hos forældrene i Aarhus for at følge holdets M32-båd, der sejles af Hestbæk.

Jes Gram-Hansen fra SAP går i land

Prof-sejleren overlader nu helt roret til Adam Minoprio på GC32er. - Det er på tide, at jeg træder lidt tilbage og går i land og driver holdet, siger 45-årige Gram-Hansen til minbaad.dk.

Kapsejlads | 31-08-2017 09:08 | Af  Troels Lykke

En rokade om bord i foråret på det danske SAP-hold har løftet holdets resultater.

I hvert fald er de to ejere Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner i front i den respekterede prof-serie Extreme Saiing Series.

Fungerer i trænerrollen

Rokaden bestod i, at den 45-årige Jes Gram-Hansen satte sig selv af som rorsmand og i stedet gik over i trænerbåden, mens en femten år yngre America’s Cup-rorsmand Adam Minoprio fra New Zealand tog roret på den tre mio. kroner dyre og foilende GC32 i ren kulfiber.

En båd, som Minoprio kender fra America’s Cup på Bermuda, hvor man brugte GC32er som træningsbåd. Flere gange i år har SAP-holdet vundet serien rundt omkring i verden.

For nylig i Hamborg blev det til en andenplads, mens holdet netop har vundet i Cardiff i Wales, hvor der over fire dage var 90.000 tilskuere til korte sejladser, hvor bådene nåede op i en fart på over 50-60 kilometer i timen.

Jes Gram-Hansen er godt tilfreds med rokaden, hvor han nu er på land. Det forventer han også i 2018, hvor han vil koncentrere sig om lederrollen på land og en en slags trænerrolle på vand.

Prof i tyve år

Til Aarhus Stiftstidende og minbaad.dk forklarer sejleren.

- Jeg har været professionel sejler i tyve år, så det er på tide, at jeg træder lidt tilbage og går i land og driver holdet, og vi har også andre ting, vi overvejer på holdet med sejlads. Rasmus (Køstner) og jeg har vist, at vi kunne bygge et professionelt hold op og nu fører vi serien, men der mangler stadig et stævne i USA i september og et i Mexico til november, fortæller Jes Gram-Hansen. 

Den nu tidligere rorsmand kom til Aarhus onsdag for at gøre klar til at følge M32er-katamaran-sejlads foran Dokk1, hvor holdet har fået den tidligere America’s Cup-sejler Michael Hestbæk til at styre båden fra torsdag til lørdag i denne uge fra klokken 14 til 17.

Ny kontrakt på vej

Den tyske it-koncern SAP, der er sponsor for holdet, virker positive overfor en ny kontraktforlængelse fra 2018. Holdet er tidligere støttet med et tocifret millionbeløb over tre år og er dermed det bedst støttede sejlerhold i Danmark.

Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, der har sejlet tæt sammen i mange år, blandt andet i America’s Cup i Valencia, gør nu klar til flere forhandlinger.

- Vi tager til Tyskland midt i september for at forlænge aftalen. Det ser godt ud, siger sejleren.

SAP-holdet fører nu serien. Her vandt holdet i Cardiff med Minoprio som rorsmand og med bl.a. Rasmus Køstner og Mads Emil Lübeck om bord.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET