minbaad.dk
lørdag 21. april

Fra maj vil OL-bronzevinderne træne frem mod VM i Portugal til august og fra januar 2018 sætter holdet andet på pause og dedikerer deres tid 100 pct. til sejlsport to år frem til OL i Tokyo. Foto: Troels Lykke

49erFX: Derfor flyttede Jena til Aarhus

Aarhus Ø bliver omdannet til et slags sejladsmekka, som Jena Mai Hansen har drømt om at blive en del af frem mod VM i august 2018.

Kapsejlads | 31-03-2017 08:23 | Af  Troels Lykke

Den 28-årige sejler Jena Mai Hansen har rykket bopælen fra Holbæk til en spritny lejlighed på Aarhus Ø, hvor hun nu bor sammen med sin irske kæreste, Ryan Seaton, der også sejler 49er.

Årsagen er ganske simpel, og man kan sågar få øje på den, når man står på parrets altan.

For blandt de mange boligbyggerier, som finder sted på Aarhus Ø, er der nemlig også ved at blive opført en kæmpe bådpark og et sejlsportscenter. Rundt om parrets lejlighed skal der være VM i sejlads i august 2018.

»Det bliver den største sportsbegivenhed i Danmark i 2018, og det er klart, at et VM på hjemmebane i Danmark er et kæmpe mål for os. Derfor ville vi komme til at bruge meget tid i Aarhus alligevel, så det var oplagt at flytte herover. Og vi kan nærmest ikke bo tættere på, end vi gør nu,« siger Jena Mai Hansen til Jyllands-Posten.

Katja bor stadig i Hellerup

Jena Mai Hansens partner i 49er FX-båden Katja Salskov-Iversen bor fortsat i Hellerup, men kommer også til at skulle tilbringe meget tid i Aarhus.

Selv om det stadig er nyt at bo i Aarhus, glæder Jena Mai Hansens sig til det kommende halvandet år i byen, hvor hun forudser, at Aarhus Ø bliver omdannet til et slags sejladsmekka, som hun har drømt om at blive en del af.

»Man har altid ønsket sig en masse andre at sejle med, og det kommer der i Aarhus. Det bliver så fedt. Der kommer til at være mindst 10 49er-både herover, landstræneren er her, vores danske kolleger er her, og udlændingene kommer også til Aarhus for at træne frem mod VM. Der sker bare vildt mange ting i Aarhus lige nu, og det bliver et kæmpe sejladssetup, der kommer til at være på havnen. Det er rigtig fedt,« siger Jena Mai Hansen.

VM i Aarhus er afgørende

En ting er, at alle elitesportsudøvere drømmer om at vinde et VM, men en anden afgørende faktor, for at Jena Mai Hansen er gået all in på Aarhus, er, at VM i 2018 spiller en helt afgørende rolle i forhold til det store mål, OL i Tokyo i 2020.

VM i Aarhus kommer nemlig til at have samtlige af de olympiske sejladsklasser, og mesterskabet kommer til at afgøre, hvilke lande der får en billet til netop OL i 2020.

Derfor er det altafgørende for Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der normalt træner i Hellerup, at de føler sig på hjemmebane, når sejladserne spidser til.

Kilde: Jyllands-Posten

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET