minbaad.dk
lørdag 20. oktober

Slæbebåden Idun har siden 2014 ligget på grund ved Amager Strandpark. Foto: Privatfoto

Der er nu penge til fjernelse af skibsvrag

Skemaet til ansøgning om de 2,8 millioner kroner, der er afsat til at fjerne herreløse skibsvrag langs kysterne, er nu klar. Kommunerne skal søge inden den 10. juni.

Kort Nyt | 01-05-2018 15:07 | Af  Sara Sulkjær

Langs de danske kyster ligger flere skibsvrag, som skæmmer landskabet og generer borgerne. Flere af dem har ligget herreløse hen i årevis.

For at få gang i oprydningen har regeringen og et bredt flertal afsat en pulje på 2,8 mio. kroner, som kommunerne fra den 20. april kan søge midler fra til at fjerne vragene: 

- Jeg vil derfor opfordre kommunerne til at søge om del i midlerne, så de kan komme ud og gøre en forskel. Midlerne giver kommunerne en mulighed for at få ryddet op til glæde for alle, der færdes langs kysterne, siger miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse. 

Ejere uden midler

Der bliver i forvejen taget hånd om vrag, hvis de udgør et miljømæssigt problem. Med puljen kan kommunerne få tilskud til at fjerne vrag, der ligger tæt på kysten og som skæmmer eller på anden vis generer.

Det er en forudsætning, at vraget ikke har nogen ejer, eller at det er konstateret ved en dom, at ejeren ikke selv har midler til at fjerne vraget.

- Det er ikke rimeligt, at vores danske kyster skal skæmmes af gamle herreløse vrag, som er efterladt på vandet af den ene eller anden årsag. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan give kommunerne en håndsrækning til at få ryddet op, forklarer Esben Lunde Larsen. 

Kystdirektoratet skal modtage ansøgning om tilskud senest den 10. juni 2018. Ansøgningsskema findes på Kystdirektoratets hjemmeside her

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET