Gå til hoved-indhold
Sejlerfesten er begyndt i Aarhus. Foto: Sejlsportsligaen
Sejlerfesten er begyndt i Aarhus. Foto: Sejlsportsligaen

Liga: Nu får 2. division også lov at sejle foran Dokk1

Sailing Aarhus har udvidet fra et enkelt stævne i 2017 til to weekenders ligasejlads foran Dokk1 under Aarhus Festuge. Dermed får sejlernes i 2. division lov at prøve kræfter med de udfordrende forhold.

Af Sara Sulkjær |

Sejlsportsligaen har atter slået sig sammen med Sailing Aarhus, når de sidste og afgørende ligasejladser skal skydes i gang fra i dag, den 1. september. 

- Vi ser virkelig frem til at få besøg af Sejlsportsligaen de kommende to weekender. Med et par ugers ro efter et fantastisk VM i sejlsport er det dejligt, at der endnu engang er sejlsportsaktivitet i byen, forklarer direktør i Sailing Aarhus, Jon Koch Hansen.

- Aarhus er en sejlsportsby og førende inden for denne type af events, og for os i Sailing Aarhus er det vigtigt, at vi fastholder dette aktivitetsniveau. Sejlsportsligaen er med til at skabe liv nede på havnen, uddyber han.

To weekender overgår forventningerne

For Sejlsportsligaen er det da også en stor glæde, at både begge divisioner for lov at sejle nær Aarhus' centrum: 

- For os er det en succes at være inviteret herind to weekender i år. Vi har glædet os til at vise 2. divisionsholdene, hvordan forholdene er herinde, de spektakulære omgivelser og de udfordringer og muligheder det giver at sejle midt i byen, fortæller Nynne Ammundsen fra ligaen.

Samtidig ses stævnet i Aarhus, som er 'Frivillig hovedstad 2018', som en oplagt mulighed for at hædre de mange frivillige, der stævne efter stævne knokler for ligaen. 

Frivillige, der denne gang har sagt farvel til klubhuset for i stedet at sætte kurs mod Dokk1, hvor de har hjulpet med at gøre klar med alt fra flydebro, rød løber til ”race village”, som indbefatter 13 telte, isbod, madboder, kaffebar og olietønder som café-borde.

 

 

Skiftende vindstyrke og -retning

Ikke kun de frivillige er på udebane. Mange af sejlerne har aldrig sejlet foran Dokk1 og stiftet bekendtskab med de udfordrende forhold, der venter her. 

Alligevel har Kjøbenhavns Amatør Sejlklub (K.A.S.) forventningerne i top: 

- Vi tror, det bliver udfordrende at sejle derinde med de utroligt mange vindspring, og fordi det ikke er nogle forhold, vi mestre. Derfor er vi også ekstra spændte på vores samlede placering, da vi satser på at rykke op i 1. division. Man skal være ekstrem god til at kunne omstille sig hurtigt, da vinden skifter konstant i retning og styrke, forklarer holdet.  

Dermed venter en række spændende sejladser, som er yderst interessante og anderledes for Sejlsportsligaen. Derfor vækker det også begejstring, at ligaen fremover spås en endnu større rolle i Aarhus: 

- Vores ambition med stævnet i de kommende år er at implementere den som en del af vores kommende “Aarhus Sailing Week”, der fremover meget gerne skulle blive den maritime folkefest i festugen, forklarer Sailing Aarhus-direktør, Koch Hansen. 

Årets bommert vil i 1. division

Hvis holdet fra K.A.S. skal rykke op, skal de dog hente en del ved dette stævne. Der er hård kamp om oprykningspladserne, og lige nu ligger holdet nr. 7. efter at have lavet en 12., 4. og 7. plads til de tre foregående stævner.

Det er derfor ikke primært gennem flotte placeringer, at holdet har gjort sig bemærket. En kærlighedserklæring til dommerbåden er til gengæld ikke gået ubemærket hen: 

- Det er helt klart K.A.S'erne, der i Frederikshavn ”pakkede” dommerbåden ind i en genakker... Vi var helt flade af grin, forklarer Michael fra Nivå om episoden.

Top-5 i 2. division inden weekendens stævne:

BANDHOLM WHITE TAILED EAGLES (5 point)

BOGENSE HAPPY SAILORS (16 point)

THURØ PIRATS (17 point)

DTU RACING TEAM (19 point)

SNV SAILNG TEAM (22 point)

Youngsters II + I og WOW kan ikke rykke op, men forbliver i 2. division. 

Se hele stillingen her.

De københavnske K.A.S.-sejlere har store forventninger til stævnet i Aarhus. Foto Sejlsportsligaen

content-loader
content-loader
content-loader