Gå til hoved-indhold
Det er det kinesiske Dongfeng-team, publikum er kommet for at se. Foto: Pedro Martinez / Volvo Ocean RaceKapsejlads
Det er det kinesiske Dongfeng-team, publikum er kommet for at se. Foto: Pedro Martinez / Volvo Ocean Race

Volvo-bådene i havn efter sponsor-ben til Guangzhou

Den kinesiske storsponsor Dongfeng har fået Volvo-feltet til hjemlandet. VO65'erne nåede Kina torsdag eftermiddag efter non-racing ben fra Hongkong.

Af Sara Sulkjær |

Dansere og glade kinesere tog imod Volvo-bådene, da de torsdag eftermiddag lokal tid stævnede ind i havnen i Guangzhou.

Et 100 sømil langt såkaldt overgangsben havde bragt feltet, der var formindsket til seks både grundet Vestas-ulykken, til Kina, hvorfra sejlerne mandag atter vender stævnen retur mod Hongkong. 

Opmærksomhed til Dongfeng

Det er et ben, hvor der blot tildeles ét point til hver af de gennemførte både. Til gengæld er den kinesiske storsponsor Dongfeng uden tvivl begejstret for sejladsen, der drager opmærksomhed mod firmaet i hjemlandet. 

Dongfeng-teamet kan da også i øjeblikket glæde sig over en samlet andenplads i sejladsen, hvilket bevidner om en øget interesse for sejlsporten på det asiatiske kontinent: 

 - Lad os ikke glemme at to asiatiske både kom i mål som etter og toer i Volvo Ocean Races fjerde ben, og jeg tænker, at det er en god indikator for interessen og sportens vækst her i Asien, fortalte Scallywag-skipper David Witt på et pressemøde ifølge volvooceanrace.com

Uvished om Vestas

Intet nyt er godt nyt. Et hyppigt anvendt og oftest retvisende udtryk. Om det også er tilfældet for Vestas-båden, der i øjeblikket står på land efter kollissionen med et fiskerfartøj, er dog mere tvivlsomt.

Det er nemlig ikke meget info, der er udsluppet Vestas-kontoret siden ulykken forrige weekend. Hvorvidt den blå VO65'ere vil være på startlinjen, når feltet 7. februar stikker fra Hongkong mod Auckland, New Zealand er derfor endnu uvist.  

content-loader
content-loader
content-loader