Gå til hoved-indhold
BOW35 og BOW45 fra Vetus er egnet til både op til 10-12 meter. PR-fotoUdstyr
BOW35 og BOW45 fra Vetus er egnet til både op til 10-12 meter. PR-foto

Nye bovpropeller med mindre tunneldiameter til motor og sejlbåde

Vetus har udviklet på deres mindre bovpropeller BOW35 og BOW45 og kan nu tilbyde dem med tunneldiameter på kun Ø125 mm, fortæller Christian Glass fra VetusOnline.dk i Ry.

Af Troels Lykke |

Mange både har ikke megen dybde i forskibet, og det kan derfor være svært at få bovpropellen langt nok ned i vandet. Anbefalingen er minimum halv tunneldiameter under vandlinje. 

Både uden dybde i forskibet ser vi ofte i hurtiggående planende både, samt i nyere sejlbåde, hvor forskibet næsten er som på en fladbundet båd.

På denne type sejlbåde kan man vælge at montere en nedsænkbar bovpropel, men nu er det, med den mindre tunneldiameter, ofte også muligt med den noget billigere traditionelle tunnelløsning.

- BOW35 og BOW45 er egnet til både op til 10-12 meter. Dimensioneringen af bovpropel er noget vi meget gerne vil hjælpe med, fortæller Christian Glass fra VetusOnline.dk i Ry.

- Vi har lavet et beregningsprogram, der bl.a. tager hensyn til bådtype, størrelse, bådens vindareal, placering af tunnel og vindhastighed. Beregningen giver os den nødvendige kraft i kgf (kilo tryk pr. fod) ved varierende vindhastigheder, og med den i hånden kan kunden selv vælge, ved hvilken vindhastighed, han gerne vil have fuld manøvreevne, forklarer Christian Glass.

Du kan se bovpropellerne hos VetusOnline.dk Her - ring også på tlf. 2594 2594 og få rådgivning.

content-loader
content-loader
content-loader