Gå til hoved-indhold
En herlig øvedag i Thurøbund. Når søspejderne sejler på weekend eller ferie, er der plads til fem overnattende børn og unge om bord i Svendborg Jollen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisSejlklubber
En herlig øvedag i Thurøbund. Når søspejderne sejler på weekend eller ferie, er der plads til fem overnattende børn og unge om bord i Svendborg Jollen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber

Svendborgjollen - 50 år og perfekt til foreningssejlads

Bjørn Jensens konstruktion fra 1969 er i dag søspejdernes bedste bud på et sikkert fartøj med plads til en patrulje. Nu har søspejderne i Svendborg, Rudkøbing og på Thurø fået syv nybyggede joller.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

For søspejderne er Thurøbund det ideelle farvand til øvelsessejlads. Sikkert og overskueligt.

Da Fyens.dk besøger det nationale søspejdercenter er vejrguderne tilmed i solskinshumør. I jævnt doserede pust kan en god håndfuld børn og unge fra Niels Juel Søgruppe i Svendborg øve sig på kryds, læns og halvvind.

Med den forårsgrønne skov som landlig kontrast står de ud i søgruppens lyseblå, nybyggede Svendborg Jolle Sulen II.

Søspejderne føler sig trygge

Næsten som var det en iscenesat reklamefilm svarer både søspejderne og deres leder enstemmigt på, at den 50-år gamle konstruktion Svendborgjollen også i 2018 er det perfekte fartøj for børn og unge med mod på forening af sejlads, samvær og holdånd.

- Båden er ikke for lille og ikke for stor. Vi kan tumle den. Vi føler os trygge i den, lyder det fra søspejder Irene Bøtker, Svendborg.

Sammen med de øvrige medlemmer af Niels Juel Søgruppe i Svendborg møder Irene Bøtker til de ugentlige sejladsaftener med udgangspunkt i Svendborgs runde lystbådehavn.

Fakta om Svendborgjollen: 

• Jollen er en knæk-spantet, synkefri glasfiber-sejljolle

• Den er designet af skibsingeniør Bjørn Jensen i Svendborg i 1968-69

• Svendborgjollen har i cockpittet plads til syv-otte børn eller unge. Under fordæk er stuverum/to sovepladser

• Jollen kan føre fok, genua eller spiler samt storsejl. Bermuda-rigget. Mast oprindelig af træ og senere af aluminium

• Roret er påhængslet hækken. Plads til påhængsmotor

• Svendborgjollens data: Længde 5,8 m (19 fod), bredde 2,2 m, dybgang 0,85 m, kølvægt 220 kg (finnekøl af jern). Vægt 760 kg

• Jollen findes i to varianter: Den meget udbredte Svendborg Senior (med kahyt) samt Svendborg Racing, kun bygget i få eksemplarer

Foto: Søren Stidsholt-Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Kilde: Fyens.dk

Ungdomsindsats udløser Klubudviklingspris til Snekkersten Skotterup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub modtager Dansk Sejlunions Klubudvikingspris 2019. På få år har klubben skabt et fantastisk sejlermiljø for børn og unge, hvor tæt samarbejde med naboklubber og kommune er vigtige elementer. 

 

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites